Connect with us

Осигурување

ХАЛК ОСИГУРУВАЊЕ ГО ПРЕТСТАВИ НОВИОТ УПРАВЕН ОДБОР

Објавено

на

 Пред завршувањето на 2022 година компанијата за неживотно осигурување Халк Осигурување АД Скопје го претстави својот Нов Управен Одбор во кој членуваат Ило Ристовски – Претседател на Управен Одбор и Генерален директор  на Халк Осигурување АД Скопје, Селин Шакарер и Игор Доневски членови на Управниот Одбор на компанијата.

Секој од членовите на Управниот одбор има најмалку 20 годишно искуство во областа на осигурителната дејност, со јасна визија и стратешки пристап кон работењето на Халк Осигурување АД Скопје во иднина.

Во претстојниот период осигурителната компанија најавува нови продукти и услуги, зголемување на пазарното учество, проширување и јакнење на продажната мрежа на ниво на цела Македонија, професионален и транспарентен пристап во работењето со клиентите како и адекватно и навремено исплаќање на оштетните побарувања. 

Во доста комплексно време на функционирање на целиот бизнис сектор, како и во една од поголемите финансиски кризи со кои се соочува светот, новите стратешки цели кои ги постави Новиот менаџмент на Халк Осигурување АД Скопје влеваат доверба и сигурност за стабилност на функционирањето на компанијата во иднина. 

Осигурување

Вложувањата во осигурување пораснаа 19%, надминаа 48 милиони евра за три месеци

Објавено

на

Приватното здравствено осигурување и понатаму е најпопуларно доброволно осигурување со раст на продажбата од 63 отсто. Вложувањата во осигурување имот достигнаа 10 милиони евра за три месеци, а солидни растови има кај патничкото осигурување и кај каско осигурувањето на моторни возила. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Над 305.000 граѓани имаат животно осигурување, вложиле 37 милиони евра

Објавено

на

Вложувањата во осигурување живот пораснале за 14 отсто во 2022 година, а најголемо учество во нив имаат инвестициите во животно осигурување со штедна компонента кои изнесуваат 20,1 милиони евра. Истовремено вкупните исплати на осигурителите кон осигурениците пораснале за 18,5 отсто, изнесуваат 14,5 милиони евра и вклучуваат: доживување, прекин на осигурување или смрт на осигуреник. Петте друштва за осигурување живот се солидно капитализирани и минатата година ја завршија со вкупна актива вредна 187 милиони евра. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Триглав Осигурување Живот и Комерцијална банка со уникатна можност за обезбедување на корисниците на кредит при несакани животни ситуации

Објавено

на

Секој од нас има желби и соништа и тежнее кон тоа да си дозволи убави нешта за себе и за најблиските. Но, можеби овој момент не е најповолен за остварување на замислите или, пак, сме скептични да направиме нешто повеќе, стравувајќи за личната и иднината на своето семејство. (more…)

Продолжи со читање

Популарно