Connect with us

Осигурување

Халк Осигурување преку емисија на хартии од вредност го зголеми основниот капитал за 4.000.000 евра

Објавено

на

Друштвото за осигурување Халк Осигурување АД Скопје на ден 31.12.2019 година ја комплетираше петтата емисија на акции по пат на приватна понуда.

Халк Осигурување АД Скопје издаде нови 400.000 обични акции со номинална вредност од 10 ЕУР за една акција. По емисијата, основниот капитал е зголемен за вкупно 4.000.000 ЕУР.

Зголемувањето на основниот капитал е извршен со трансформација на заем даден од страна на Халкбанк АД Скопје преку издавање на нови акции од петтата емисија по пат на приватна понуда.

По завршувањето на петтата емисија, Основниот капитал на Друштвото изнесува 10.500.000 ЕУР.

Осигурување

Полисата за зимско патничко осигурување од Кроациа осигурување неживот

Објавено

на

Незгодите се случуваат непланирано. Некојпат тие се предизвикани од надворешни влијанија, а некогаш од невнимание. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Винер Лајф и Шпаркасе банка со сите детали за долгорочните кредити во комбинација со животно осигурување

Објавено

на

Се почесто во понудите на банките за долгорочните кредити како што се станбените се нуди и можност за отворање на животно осигурување како дополнителна гаранција која ќе ја обезбеди наплатата на самиот кредит со што се прави комбинација на услугите на банките и осигурителните друштва. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Хуманиот Мајкл Џордан отвори клиника за луѓе без здравствено осигурување

Објавено

на

Живата НБА кошаркарска легенда и миленик на многу генерации заљубеници во кошаркарската магија, Мајкл Џордан со пригоден говор ја отвори својата втора здравствена установа во која ќе се даваат здравствени услуги за пациенти без здравствено осигурување. (more…)

Продолжи со читање

Популарно