Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Останато

Google Pay штотуку стана полесен за употреба!

Објавено

на

Последната верзија на Google Pay ги прави мобилните плаќања од Android многу слични на оние на нивниот најголем ривал, Apple Pay.

Отсега нема да Ви биде потребна посебна апликација за испраќање и примање на пари. Кога оваа услуга беше препакувана на почетокот од оваа година, Google Pay сè уште бараше од корисниците да имаат две апликации за извршување на споменатите функции. Но, сега е веќе официјално дека Google Pay и Google Pay Send стануваат една апликација. Доколку Google Pay е поддржан во некој бар, отсега ќе може и да ја поделете сметката помеѓу повеќе пријатели.

Исто така, Google Pay ќе ги зачува сите Ваши билети и карти за лет, така што нема да има потреба да печатите ништо или пак да користите повеќе апликации за вакви слични операции. Ако и дозволите на апликацијата, таа ќе го вчита Вашиот имејл за да ги синхронизира сите Ваши билети и карти. Некои од партнерите кои се одговорни за овозможувањето на оваа опција се: Ticketmaster, Southwest, Everbrite, Singapore Airlines и Vueling.

Можеби најневозбудливата опција на ажурираната верзија на Google Pay е почистата почетна страна, што е веќе правецот во кој Google ги насочува сите свои производи. За ова компанијата вели дека всушност го олеснува менаџирањето на информациите за плаќања на корисниците, без разлика дали сте во апликацијата или на пребарувач.

Останато

Journey to Audit Challenges – Професионален едукативен настан во организација на Здружението на внатрешни ревизори и Институтот на овластени ревизори

Објавено

на

Во интерес на заедничката соработка и промоцијата на професиите интерна и екстерна ревизија, Здружението на внатрешни ревизори и Институтот на овластени ревизори организираа професионален едукативен настан со наслов The Journey to Audit Challenges/Во чекор со предизвиците на ревизијата, кој се одржа во хотелот „Холидеј Ин“. Настанот претставуваше исклучителна можност за професионално усовршување, дискусија за улогата на интерната и екстерната ревизија во заштитата на интересите на акционерите и заинтересираните страни, како и дискусија за квалитетот на финансиското известување и интерните контроли со претставниците на ревизорската професија, финансиската и деловната заедница и регулаторните институции. (more…)

Продолжи со читање

Анализи

Вештачката интелигенција ќе остави 10 милиони банкари без работа до 2030 година

Објавено

на

Студијата на IHS Markit предвидува дека Вештачката интелигенција (AI – Artificial Intelligence) ќе им заштеди 300 милијарди долари на банките до 2030 година, истовремено оставајќи околу десет милиони банкари без работа. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Иванка Трамп: Jа одбив понудата за работа во Светска банка

Објавено

на

Советничката во Белата куќа, Иванка Трамп, во интервју за AP, објасни дека одбила работа како шефица во Светска Банка бидејќи е среќна со нејзината сегашна функција во администрацијата, пренесува Independent. (more…)

Продолжи со читање
project

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange