Connect with us

Криптовалути

Goldman Sachs лансираше своја криптовалута, дигитална верзија на американскиот долар

Објавено

на

Circle USD Coin е нова крипта која ja лансираше Goldman Sachs fintech во средината на мај. Како што самите велат, оваа валута е означен американски долар во Ethereum Blockchain. Тоа е дигитална верзија на доларот што може да се купи со физички пари.

Исто така, за разлика од другите криптовалути, овие не се дизајнирани за складирање на вредности и не можат да бидат минирани. Оваа криптовалута треба да се користи како валута за дигитални плаќања, наместо, на пример, картичка за плаќање.

Со новата валута поддржана од “Goldman Sachs”, ја претставува првата криптовалута на една голема финансиска институција, а во исто време ја доведува во прашање колкава е децентрализацијата на криптовалути.

Криптовалути

Шведска лансираше своја криптовалута!

Објавено

на

Една голема светска влада само што им додели огромен глас на доверба и легитимитет на криптовалутите. Шведската влада донесе Одлука за поддршка на криптовалутите и официјално ја лансираше својата круптовалута – Sweden coin. (more…)

Продолжи со читање

Криптовалути

Блокчејн технологијата ќе ја победи апокалипсата на криптовалутите

Објавено

на

Пред една година, идејата дека Биткоин и криптовалутите ќе го променат светот стана мислење за консензус. Денес, не толку многу. Дигиталната валута сега се тргува под 5.000 долари. Тоа е 77% од неговата висока вредност во близина од 20.000 долари во јануари.  (more…)

Продолжи со читање

Криптовалути

Минатото на криптовалутите и нивната иднина

Објавено

на

Инвеститорите во 2017 година – а посебно во четвртиот квартал – сакаа да купат Bitcoin (BTC) и Ethereum (ЕТH) со единствена цел да ја разменат за специфични ICO токени за кои сакаат да инвестираат. Купувачите на Bitcoin и Ethereum не сакаа да поседуваат Bitcoin или Ethereum. Тие сакаа да ги купат новоотворените токени за понуда на почетни монети (МЦО), но тие требаше да купат Bitcoin и Ethereum како краток начин да го добијат она што во крајна линија го сакаа. Сопствениците на Bitcoin и Ethereum не сакаа да продаваат. Тие ја следеа цената на нивниот имот. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange