Connect with us

Домашни банки

Букет Геречџи останува дел од Управниот одбор на Халкбанк и во наредните две години!

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување на Банката.

„Врз основа на алинеја 4 од став 1 член 166-б од Законот за хартии од вредност, согласно Решението на Гувернерот на Народна Банка на Р. Северна Македонија издадена е претходна согласност за реименување на г-ѓа Букет Геречџи за период од 2 години, сметано од 06.08.2021 година. Промените се упишани во Централниот Регистар на Р. Северна Македонија на 12.08.2021 година”, се вели во соопштението на Халкбанк АД Скопје.

Г-ѓа Букет Геречџи ќе продолжи да ја извршува функцијата Извршен Директор на Управниот одбор на Халкбанк АД Скопје и во наредните две години.

Сегашниот состав на Одборот на директори на Халкбанк АД Скопје го сочинуваат:

  • Др. Билал Суџубаши – Претседател на Управниот одбор и Главен Извршен Директор;
  • Турхан Адеми – Извршен Директор во Управниот одбор;
  • Букет Геречџи – Извршен Директор во Управниот одбор;
  • Томче Тасевски – Извршен Директор во Управниот одбор;

Домашни банки

Дали сте размислувале колку пари и време ви заштедуваат дигиталните финансиски услуги?

Објавено

на

Сите сме сведоци на ултра брза дигитална трансформација. Замислете си само колку пати дневно извршувате дигитални трансакции? Сигурно никогаш не сте размислувале колку пари и време ви заштедува плаќањето преку интернет или мобилен телефон. Во маркети плаќате со картичка за неколку секунди и не чекате кусур. Не губите време ниту кога ви треба готовина, затоа што имате банкомат на секој чекор. Не трошите еден вработен за уплата на дневен промет секој ден затоа што и за тоа имате банкомат… (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка изврши дополнување и ажурирање на Општите услови за користење на трансакциска сметка

Објавено

на

НЛБ Банка АД Скопје ги информира своите почитувани клиенти дека изврши дополнување и ажурирање на Општите услови за користење на трансакциска сметка со 18.10.2021 година.

(more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка со фантастична вест за акционерите – ќе ја подели и заостанатата дивиденда!?

Објавено

на

Изминатата пандемиска 2020 година, НЛБ Банка ги следеше инструкциите на Народната банка којашто советуваше банките да не исплаќаат дивиденда, па така Банката се воздржа и на своите акционери не им ја исплати заслужената награда. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно