Connect with us

Домашни банки

ГЛАСАЊЕ: Избор на БАНКА НА ГОДИНАТА за 2021 година

Објавено

на

Крајот на една календарска година и почетокот на новата е вистинско време да се сумираат резултатите и да се анализира постигнатиот успех од работењето на домашните банки за 2021 година.

Анализирајќи ги финансиските извештаи, речиси сите банки во Македонија имаат солиден финансиски резултат. Но, освен финансискиот резултат, домашните банки изминатиов период остварија бројни признанија и награди, за најдобра банка, најиновативна банка, награда за општествена одговорност, итн.

Изборот за најдобра банка се прави врз основа на повеќе критериуми: постигнатите финансиски резултати, способноста да генерира профит, да развива нови производи, услуги и технологии, да ги опслужува своите клиенти и да се здобие со стратешка предност.

Токму поради тоа, bankarstvo.mk спроведува анкета според која читателите ќе можат да го дадат своето мислење и да ја изберат најдобрата македонска банка според неколку критериуми.

– воведување на нови производи и услуги (иновативност во работењето);

– атрактивност на каматни стапки и провизии;

– однос на вработените кон клиентите;

– достапност на филијали/експозитури и банкомати;

– корисничка поддршка;

– препознатливост на брендот;

– социјална/општествена одговорност.

Анкетата е активна до 23.01.2022 година (недела).

Резултатите ќе се објават на 26.01.2022 година (среда).

Ве молиме да одговорите на прашањата во продолжение:

 

Домашни банки

Именувани тројца нови членови на Управниот одбор на НЛБ д.д. Љубљана, меѓу кои и Антонио Аргир

Објавено

на

На вчерашниот прв состанок на Надзорниот одбор на НЛБ д.д Љубљана годинава, членовите се фокусираа на имплементација на стратегијата на НЛБ Групацијата и статусот на вклучување на факторите за управување со еколошките и социјални аспекти во деловниот модел на НЛБ Групацијата. На седницата, Надзорниот одбор назначи и тројца нови членови на Управниот одбор, со што истиот се прошири на вкупно шест члена. За нови членови на Управниот одбор на НЛБ д.д именувани се: Хедвика Усеник, Антонио Аргир и Андреј Ласиќ. Сите доаѓаат од НЛБ д.д или НЛБ Групацијата, имаат долгогодишно искуство и се веќе докажани во својата работа. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје изврши измена и дополнување во тарифите за надоместоци за физички лица

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје ги известува своите клиенти дека воведува нови и врши измена на некои од постојните надоместоци во тарифата за физички лица, при што ги утврдува следните надоместоци: (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ТТК Банка: Известување за работно време на филијали и експозитури на 19.1.2022 година (среда)

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје ги известува своите почитувани корисници дека по повод претстојниот празник – Богојавление (Водици), на 19.1.2022 година (среда) ќе работат следните филијали и експозитури на Банката: (more…)

Продолжи со читање

Популарно