Connect with us

Лични финансии

Бизнис бар: 7 изреки за постигнување финансиска слобода

Објавено

на

Парите не се сè и нема да ве направат среќни сами по себе. Но, што ако имате финансиски средства кои ви се доволни за да ја преземете контролата и да го подобрите вашиот живот?

Еве неколку изреки кои ќе ви помогнат да го промените ставот кон парите:

 „Кога ќе разберете дека вашата вредност не е определена според вашата нето-вредност, тогаш ќе имате финансиска слобода.“ – Сузе Орман

„Парите се ужасен господар, но одличен слуга.“ – ПТ Барнум

„Богатството е способностa целосно да се доживее животот.“ – Хери Дејвид Торо

 „Поважно од тоа како постигнуваме финансиска слобода, е зошто го правиме тоа. Најдете ги причините зошто сакате да бидете слободни и богати.“ – Роберт Кијосаки

„Целта не е повеќе пари. Целта е да се живее живот според ваши услови.“ – Крис Броган

„Добриот финансиски план е патоказ кој покажува точно како изборите што ги правиме денес ќе влијаат на нашата иднина.“ – Алекс Фон Тобел

„Мора да стекнете контрола над вашите пари или недостаток на нив вечно ќе ве контролираат.“ – Дејвид Ремзи

Лични финансии

Како да заштедиме пари додека патуваме во Европа?

Објавено

на

Секогаш кога патуваме се прашуваме дали сме го организирале патувањето така што цело време ќе се чувствуваме удобно, без да потрошиме цело богатство. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Бизнис бар: Корисни совети за оптимизирање на повиците за акција преку е-пошта

Објавено

на

Без оглед на видот на е-поштата, главната цел на секој повик за акција е да ги охрабри луѓето да преземат акција. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Бизнис бар: Што е лидер?

Објавено

на

Тоа е толку едноставно прашање, но сепак продолжува да ги збунува дури и некои од најдобрите мислители во бизнисот. Има доста книги за лидерството, но сепак е тешко да се застане за да се дефинира. (more…)

Продолжи со читање

Популарно