Connect with us

Останато

5G мрежа – иновација која ќе ја промени мобилната индустрија

Објавено

на

Доаѓањето на првите 5G мрежи е една од најочекуваните иновации во мобилната индустрија. Изградбата на потребната инфраструктура е веќе започната. Прашање на време е сите ние да можеме да ја искористиме оваа иновација.

Најголемите производители на смартфони се надеваат да понудат сопствени модели со поддршка на 5G мрежи во 2019 година. Ова значи дека многу наскоро технологијата ќе започне да се користи масовно од милиони луѓе низ целиот свет.

OnePlus исто пројавуваат интерес кон 5G смартфоните. Коосновачот на компанијата Карл Пеј откри повеќе детали за нивните планови во овој сегмент од пазарот. Тој изјави дека OnePlus не само што ќе продаваат 5G смартфон во 2019 година, но и ќе се обидат да ги претекнат другите производители на Android. Со оглед на начинот на кој компанијата ги избира имињата на своите уреди можеме да претпоставиме дека OnePlus 7 и 7Т ќе бидат имињата на првите нивни смартфони со технологијата. Qualcomm веќе потврдија дека во почетокот на 2019-та ќе видиме барем два 5G уреди, пишува во објавата на „TechRadar“.

Во моментов нема повеќе детали за останатите технички спецификации на OnePlus 7 и 7Т. Интересот за технологијата е огромен и поголемиот дел од водечките производители веќе работат на сопствени уреди со 5G технологија. Конкуренцијата помеѓу нив е позитивна вест за корисниците, бидејќи ќе придонесе за намалување на цената на смартфоните кои се оптимизирани за 5G мрежи

Останато

ИОРРМ преку видео конференција успешно организираше електронско изборно собрание

Објавено

на

На 16ти октомври 2020 година се одржа изборното собрание на Институтот на овластени ревизори на Република Македонија (ИОРРМ), за првпат во целосно дигитална форма. Во време на неизвесност и отежнати услови заради пандемијата на COVID-19, ИОРРМ одлучи 27-та седница на Собранието на ИОРРМ да се одржи во форма на видео-конференција, пред се поради заштита на здравјето на членовите и вработените на ИОРРМ.  (more…)

Продолжи со читање

Останато

Што направи виртуелниот експерт Славчо од А1 Македонија за 30 дена?

Објавено

на

Виртуелениот експерт Славчо е чет-бот кој разбира и зборува македонски јазик. Со него можете да комуницирате на кирилица или латиница. Комуникацијата со Славчо е целосно бесплатна, a со него можете да разговарате на веб страницата на А1 Македонија или преку апликациите Viber и . (more…)

Продолжи со читање

Останато

Шпанските банки виновни за “хаосот” во Барселона?

Објавено

на

Фото: AS

Хаосот во Барселона повторно продолжува откако играчите ја отфрлија молбата на раководството за намалување на платите, обелоденија медиумите во Каталонија. (more…)

Продолжи со читање

Популарно