Connect with us

Домашни банки

Генералниот директор на Стопанска банка а.д. Битола, Владимир Евтимоски го зголеми својот удел во банката

Објавено

на

Преку соопштение објавено на Македонска берза, Стопанска банка а.д. Битола ја известува јавноста дека претседателот на Управниот одбор на банката, г-дин Владимир Ефтимоски се стекна со 15 обични акции издадени од Стопанска банка а.д. Битола.

“Во согласност со член 34 од Правилата за котација, известуваме дека на ден 07.10.2019 година г-дин Владимир Ефтимоски, претседател на Управниот одбор на Стопанска банка а.д. Битола, се стекна со 15 обични акции издадени од Стопанска банка а.д. Битола. По промените во сопственоста, вкупниот број на акции кои ги поседува во Стопанска банка а.д. Битола изнесува 16 501 акции.” – се вели во соопштението на банката.

Вкупниот број на акции во моментов изнесува 390.977 обични акции со право на глас, а вредноста на една акција изнесува 2.815,00 денари.

Домашни банки

Осигурителни полиси за граѓаните на шалтерите на Комерцијална банка

Објавено

на

Комерцијална банка го збогати портфолиото на услуги што ги нуди со продажба на осигурителни полиси за население. Од 01.08.2020 година, во следниве експозитури и филијали на Банката може да купите полиси за неживотно осигурување од Осигурување Македонија АД Скопје – Виена Иншуренс Груп и од Триглав осигурување АД Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Централна кооперативна банка започна со исплата на парични права од социјална заштита за јули

Објавено

на

Од денеска, 4-ти август 2020 година, во насока на намалување на ризикот и заштита на здравјето на клиентите и вработените во Банката, Централна кооперативна банка АД Скопје започна да врши исплата на парична помош од социјална и детска заштита за месец јули на корисниците кои помошта ја примаат на нивната денарска сметка во Банката. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Глигорие Гоговски го зголеми својот акционерски капитал во ТТК Банка

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје ја известува јавноста преку соопштение на Македонска берза дека г-н Глигорие Гоговски, Претседателот на Надзорниот Одбор, се стекна со 2.000 обични акции издадени од ТТК Банка АД Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Популарно