Connect with us

Банки

Оглас за вработување во Силк Роуд Банка

Објавено

на

СИЛК РОУД БАНКА АД СКОПЈЕ нуди можност за работа во динамична, квалитетна и пријатна работна средина, со можност за личен развој и професионален напредок.

Банката вработува:

Правник – Експерт од областа на присилна наплата

Опис на работно место:
– Ја подготвува целокупната правна документација за покренување и спроведување на постапките за извршување за наплата на побарувањата на Банката, како и за заштита на интересите на Банката во судовите и другите органи во постапките кои произлегуваат од извршните постапки.
– Спроведува активности потребни за спроведување на постапките за извршување.
– Ја застапува Банката во судски постапки и постапки пред државните органи.
– Се грижи за соодветна правна теорија и пракса за потребите на проучување на
конкретни прашања во врска со присилна наплата, од интерес за Банката.

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните квалификации:
– Универзитетска диплома по право
– Положен правосуден испит
– Минимум 2 години искуство во областа на банкарството
– Познавање на регулативата и промените, професионални правила и добри практики
– Знаење од областа на банкарството
– Одлично познавање на англиски јазик
– Одлично познавање на MS Office (Word, Excel)

Избраниот кандидат треба да поседува:
– Соодветни стручни и лични особини
– Одлични аналитички вештини
– Високо ниво на комуникациски вештини
– Иницијатива и флексибилност

Работното време е 8 часа дневно, односно 40 часа неделно, од понеделник до петок.

Заинтересираните кандидати своето CV заедно со мотивационо писмо може да ги достават на contact@silkroadbank.com.mk, најдоцна до 06.06.2019 година.

Банки

Оглас за вработување во ПроКредит Банка

Објавено

на

The ProCredit Group is made up of socially responsible banks in developing countries and transition economies. ProCredit positions itself as the “Hausbank” for small and medium entreprises (SMEs) and for private inpiduals wishing to save and conduct their banking business on a fair and transparent basis. In this way the group strives to promote the segments of the population that contribute most to economic and social development. At a consolidated level the group is supervised by the German federal banking supervision authorities (BaFin and Bundesbank). The ProCredit group aims to combine high development impact with commercial success for its shareholders.

(more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во Халкбанк АД Скопје

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје е брзорастечка банка составена од тим од млади, амбициозни и мотивирани вработени. Во согласност со  стратегијата, Банката е секогаш отворена за нови, едуцирани, трудољубиви, високо мотивирани и талентирани кандидати за вработување. Истовремено, на членовите на тимот, Банката им нуди одлични работни услови, конкурентни примања и бенефиции, како и континуиран кариерен и професионален развој, кои што ја рефлектираат улогата на Халкбанк АД Скопје како водечка финансиска институција во локалниот финансиско-банкарски сектор. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во Охридска банка АД Скопје

Објавено

на

Придружете се кон успешниот тим на професионалци, посветен кон издигнување на Охридска банка во референтна банка во односите со клиентите. (more…)

Продолжи со читање

Популарно