Connect with us

Осигурување

5 причини зошто морам да имам патничко осигурување

Објавено

на

Ако сте како повеќето, најверојатно вака се подготвувате за големо патување: пакувате премногу, сфаќате дека вашиот куфер нема да се затвори, седнувате на куферот и магично тој ќе се затвори. Но, постои едно нешто што дефинитивно, апсолутно треба да се пакува и обично го оствате за на крај: патничко осигурување. Ако е потребно извадете една непотребна блуза од куферот и направете место за патничкото осигурување.

Зошто морам да имам патничко осигурување причина број 1: ќе ги спречи дополнителните трошоци ако се случи несакана ситуација.

Зошто морам да имам патничко осигурување причина број 2: лечењето во странство е премногу скапо, можеби нема да имате доволно пари на сметката за да се лекувате.

Зошто морам да имам патничко осигурување причина број 3: не сакате некој помала несреќа (пр. болно грло) да ви го уништи целото патување.

Зошто морам да имам патничко осигурување причина број 4: лесно можете да најдете осигурителна компанија која ќе ви даде поволни услови.

Зошто морам да имам патничко осигурување причина број 5: во некои држави за да поминете граница мора да поседувате патничко осигурување, државите тоа го пропишале за да ве заштита, а не да ви ги земат парите.

Патувањата треба да се убави и луѓето се среќни и возбудени кога одат на патување. Но, лошите работи може да се случат без претходна најава. Секогаш постои можност за изгубен багаж, несреќа, хоспитализација, удари на аеродромот, кражба и губење на документи или нешто што е надвор од вашата контрола. Секогаш можеме да им предложиме на нашите читатели да преземат дополнителни мерки на претпазливост кога патуваат.

Најверојатно сега прво патничкото осигурувањето ќе го спакувате, зарем не? Тоа е најважниот елемент покрај пасошот и паричникот.

Осигурување

Ало, Триглав? – Нова автомобилска асистенција

Објавено

на

Иако возењето треба да биде уживање, во градските гужви знае да се појави мала нервоза. Во нервозна состојба можеме нагло да го завртиме воланот или да го забрзаме возилото над дозволената брзина. Надвор од градските средини можеме од умор да ги направиме истите покрети, со цел побрзо да дојдеме дома.  (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Кроација Осигурување – Живот вработува!

Објавено

на

Кроација Осигурување АД – Живот, во соработка со Вработување КОМ, 

објавува оглас за следното работно место:

СОВЕТНИК ЗА ПРОДАЖБА НА ЖИВОТНО ОСИГУРУВАЊЕ

Доколку поседувате:

 • Изразени комуникациски и преговарачки вештини
 • Упорни сте и иницијативни
 • Претходно работно искуство во директна продажба

ВИЕ СТЕ ВИСТИНСКИОТ КАНДИДАТ!

Услови:

 • Редовно вработување
 • Загарантирана фиксна плата во првите 6 месеци
 • По истекот на наведениот период, следи исплата НА ФИКСЕН И ВАРИЈАБИЛЕН дел на плата, во зависност од остварена продажба

Прилика за развој на професионална кариера:

 • Одлични услови за работа во пријатна работна средина
 • Наградување на Вашиот допринос и можност за континуиран напредок и усовршување
 • Почитување и вреднување на поединците и нивните различности.

За повеќе информации и аплицирање обратете се на следната е-mail адреса: s.merdzanovska@cro.mk

Продолжи со читање

Осигурување

Триглав Осигурување со едукативен прашалник за пожари

Објавено

на

Никој не сака да зборува за несреќи и неубави работи, но некогашво форма на едукација мора да зборуваме за нив. Никој не треба да се справи со траумата од пожар на куќата. Но, ако вашата куќа гори, експертските совети можат да помогнат. Еве некои од првите работи што треба да ги направите.

 • Најдете привремено домување. Веројатно ќе биде небезбедно, ако не и невозможно, да останете во вашиот дом по пожарот. Направете листа на пријатели и семејства за кои знаете дека ќе обезбедат безбедна, стабилна средина за да се вратите на нозе. Ако тоа не е опција, македонскиот Црвен Крст, Армијата за спас и слични агенции за помош при катастрофи, најверојатно, ќе имаат различни ресурси кои можат да ви помогнат да најдете прифатливо или донирано привремено сместување.
 • Јавете се на осигурителниот агент. Иако е тешко да се размислува за сите работи што треба да ги направите кога се справувате со траумата од пожар на куќата, покренувањето на барање за осигурување е апсолутно потребно кога станува збор за првите чекори на патот кон закрепнување. Отпочнувањето на побарување ќе ви помогне да ги адресирате непосредните потреби што ќе ги имате откако вашата куќа ќе изгори – како што се трошоците за живеење и другите дневни потреби. Вашиот агент за осигурување може да ви помогне да го заштитите вашиот имот и да понуди совети за тоа како да ги обновите и исчистите предмети и имот што можете да ги спасите.

Триглав Осигурување повторно преку едукативен прашалник пробува да не заштити и да ни ги прошири знаењата. Во ситуации кога е важна секоја секунда, вашата постапка може да загрози или да спаси нечиј живот.

Овој пат учиме за пожари и за превенција од нив. Прашалникот можете да го најдете на следниот линк. Со овој тест проверете колку знаете и вежбајте!

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange