Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Кредити

5+ Нов станбен кредит од Охридска банка Сосиете Женерал

Објавено

на

Охридска банка Сосиете Женерал во своето кредитно портфолио воведува нов станбен кредит со 5 години фиксна каматна стапка.

Па така, сите клиенти кои ќе аплицираат за 5+ станбениот кредит добиваат одлични услови достапни во целиот период од отплатата на кредитот.

Овој станбен кредит им овозможува на клиентите гарантирана каматна стапка, и тоа, во првата година во висина од 3,10%, во втората и третата година од отплатата каматната стапка е исто така фиксна и е во висина од 3,30%, во четвртата и петата година од отплатата на кредитот каматната стапка останува фиксна и непроменлива и изнесува 4,55%. По навршувањето на петата година, каматната стапка е варијабилна и пресметана врз основа на шестмесечна стапка на Еурибор (Euribor).

Па така, за станбен кредит од 30.000 евра, со рок на отплата од 240 месеци, износот на фиксната месечна рата во првата година ќе изнесува 174 евра, ратата во втората и третата година ќе изнесува 178 евра, во четвртата и петата година од одплатата на кредитот, ратата ќе биде повторно фиксна и ќе изнесува 195 евра, додека пак месечната рата по петата година ќе изнесува 210 евра.

Сите клиенти кои ќе аплицираат за 5+ Станбениот кредит, за време на промотивниот период кој трае до 30.04.2019 година, ќе бидат ослободени од административните трошоци и нотарските трошоци.

Со цел постојана грижа за клиентите како и обезбедување дополнителна вредност на сите банкарски производи, Охридска банка Сосиете Женерал им овозможува на клиентите кои ќе аплицираат за „5+ станбениот кредит“ да изберат помеѓу двата пакета за животно осигурување, и тоа: делумниот пакет за кредитно животно осигурување со осигурителна премија од 0,44% годишно од износот на кредитот или за целосниот пакет за кредитно животно осигурување, со осигурителна премија од 0,85% годишно од износот на кредитот.

Повеќе информации за поволностите и понудите клиентите можат да најдат на новата веб-страница на Охридска банка Сосиете Женерал, на социјалните мрежи и во експозитурите на Банката ширум земјата.

Домашни банки

Кредит со осигурени побарувања како обезбедување – нов продукт од ПроКредит Банка

Објавено

на

Малите и средни претпријатија во Северна Македонија се еден од клучите двигатели на економијата. Нивниот раст и развој директно придонесува за позитивни ефекти врз стапката на вработување, конкуретноста на пазарот и зголемување на извозот. Со цел остварување на своите визии и иновативни проекти, овие компании имаат потреба од кредитирање на краткорочните ликвидносни потреби, олеснет пристап до финансии и можност за брзо кредитирање. (more…)

Продолжи со читање

Кредити

Како најлесно до сопствен дом? Кои чекори треба да ги поминете за да добиете станбен кредит?

Објавено

на

Кога размислуваме за својата иднина, а, секако, и за иднината на своето семејство, она што прво ни паѓа на ум е топол дом по своја мерка. Меѓутоа, не е секогаш едноставно да дојдеме до сопствен дом, но и доколку ја донесеме одлуката, прашањето што најчесто нè мачи е „од каде да почнеме?“ – избор на стан/куќа, извор на средства, кој е првиот чекор за добивање станбен кредит итн. (more…)

Продолжи со читање

Кредити

НЛБ Банка воведе нов Брз потрошувачки кредит

Објавено

на

НЛБ Банка воведе нов НЛБ Брз потрошувачки кредит кој се одобрува и исплаќа за само 1 час. (more…)

Продолжи со читање
project

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange