Connect with us

Домашни банки

Централна кооперативна банка АД Скопје издаде долгорочни конвертибилни обврзници

Објавено

на

Согласно глава 6 од Правилата за котација, Централна кооперативна банка АД Скопје ja известува јавноста преку соопштение на Македонска берза дека објави Покана за запишување и уплата на долгорочни должнички хартии од вредност – конвертибилни обврзници по пат на јавна понуда, во весникот „Нова Македонија“ од 05.02.2019 година.

Поканата заедно со Проспектот за запишување и уплата на конвертибилните обврзници по пат на јавна понуда, се објавени на интернет страната на Банката, како и на интернет страната на Македонската берза.

Јавната понуда на конвертибилни обврзници е одобрена со Решение на Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија УП 1 Број 10-72 од 18.01.2019 година

Домашни банки

НЛБ Станбени кредити – Твој дом, твој избор!

Објавено

на

НЛБ Банка во периодот од 11.03.2019 до 31.05.2019 година води промотивна кампања за сите кредити за физички лица. Во рамки на промотивната понуда, Банката меѓу другото, нуди нови станбени кредити со пониски каматни стапки. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Натпревар за млади со идеи за социјално претприемништво

Објавено

на

Млади претприемачи со голема идеја и желба да извршат значително влијание врз општествените проблеми може да учествуваат на петтиот натпревар „Награда за социјално претприемништво“ – Social Impact Award – Kick Off SIA 2019, што ќе биде промовиран денес во Фондот за иновации и технолошки развој со почеток во 12:00 часот. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ТТК Банка објавува jавен повик за избор на најповолен добавувач за набавка на осигурителни услуги

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје во согласност со интерните акти на Банката и позитивните законски прописи објавува јавен повик за избор на најповолен добавувач на осигурителни услуги за осигурување на градежни објекти, основни средства, мебел и компјутерска опрема, парични средства, физички лица, осигурување од одговорност за дејност, во согласност со дадена спецификација. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange