Connect with us

Домашни банки

Тетекс продаде 18.060 акции од ТТК Банка АД Скопје

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје, преку соопштение објавено на веб страната на Македонска берза информираше за измени во органите на управување.

“Согласно Глава VI член 38 од Правила за котација на Македонска берза АД Скопје, ТТК Банка АД Скопје известува дека Тетекс АД Тетово како акционер кој поседува над 5% од акциите со право на глас заклучно со 10.04.2018г. го намали своето учество во ТТК Банка АД Скопје со продажба на 18.060 обични акции издадени од ТТК Банка АД Скопје” – се вели во соопштението.

Домашни банки

8,58% и припаѓаат на Адора Инженеринг од Комерцијална Банка

Објавено

на

На официјалниот сајт на Македонската берза беше објавено дека во изминатиот период преку берзански трансакции правното лице Адора Инженеринг ДООЕЛ Експорт-Импорт Скопје се стекна со дополнителни акции издадени од Комерцијална банка АД Скопје и во моментот (заклучно со 16.07.2018 година) заедно со поврзаните лица има учество од 8,58% во основната главнина на Комерцијална банка АД Скопје.

Продолжи со читање

Домашни банки

Охридска банка Сосиете Женерал главен спонзор на 58то издание на Oхридско лето

Објавено

на

Традиционално, и оваа година, Охридска банка Сосиете Женерал е поддржувач на една од најзначајните културни манифестации во земјата – Охридско лето, одбележје на градот Охрид. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка – најдобра банка во Македонија според Euromoney

Објавено

на

На 11-ти Јули, 2018 година на свеченото доделување на Euromoney наградите во Лондон, НЛБ Банка АД Скопје е прогласена за најдобра банка во Македонија. (more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250
[ccpw id="39761"]

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange