Connect with us

Банки

Оглас за вработување во ТТК Банка АД Скопје

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје објавува:

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА СЛЕДНОТО РАБОТНО МЕСТО

БРОКЕР

(1 извршител со договор на определено време, со можност за продолжување)

Потребни квалификации и способности (услови што се бараат за вршење на работата):

 • Завршено високо образование од областа на економијата, финансиите или деловното прав;
 • Дозвола за работа на брокер, (предност е поседување и дозвола за работење за инвестиционен советник) и работно искуство од најмалку 3 години
 • Познавање на законска и подзаконска регулатива од областа на работа со хартии од вредност
 • Познавање на англиски јазик и работа со компјутери
 • Аналитичност, иницијативност, самостојност,  ажурност, навременост
 • Способност за тимска работа
 • Комуникациски и организациски вештини
 • Способност за идентификација на проблеми
 • Професионално однесување
 • Пожелно е кандидатот да поседува возачка дозвола Б категорија

Краток опис на работно место

 • Тргување со хартии од вредност по налог и за сметка на клиенти и по налог и за сметка на Банката
 • Работење со апликацијата на ЦДХВ – резервирање на хартии од вредност и вршење на нетрговски трансфер
 • Анализа на финансискиот пазар и потенцијалните клиенти

Работно време:

40-часовно неделно работно време од понеделник до петок од 08:00 до 16:00 часот.

Локација на работното место:

Скопје, Централа на Банката

Загарантирана почетна нетоплата:

Минимална: 30.000,00 денари;

Максимална: ќе биде предмет на договор во зависност од искуството на избраниот кандидат.

Останати информации:

Рокот во кој ќе биде извршен изборот ќе биде  45, 90 или 120 дена, по истекот на рокот за пријавување, а во зависност од бројот на пријавените кандидати.

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови потребно е да испратат кратка биографија (CV) и мотивациско писмо, копија од уверение за завршено образование и копија од дозвола за работа на брокер и/или копија од дозвола за работење за инвестиционен советник, најдоцна до 10.2.2020 година, со назнака: „Апликација за Брокер“ на следната електронска адреса: kariera@ttk.com.mk или во писмена форма на адреса: ТТК Банка АД Скопје,  ул. „Народен фронт“ бр. 19а, 1000 Скопје.

Кандидатите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани.

Банки

Оглас за вработување во УНИБанка АД Скопје

Објавено

на

УНИ Банка се промовираше како лидер во средната група на Банки во Република Северна Македонија, со ова зазема централно место на финансискиот пазар. Денес активностите како современа банка не се ограничени само на традиционалните банкарски работи, туку ни нудат и голем број услуги претворајќи се на тој начин во универзална финансиска институција. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во ТТК Банка АД Скопје

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје е универзална банка – партнер за населението и за малите и средните претпријатија, којашто креира вредности за своите акционери, клиенти и вработени, со помош на претприемачкиот и профитабилниот начин на размислување, оперативната ефикасност и градењето долгорочно партнерство. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во Шпаркасе Банка АД Скопје

Објавено

на

Шпаркасе Банка АД Скопје е дел од Групацијата на Erste & Steiermärkische Sparkasse, со околу 200 години групациско искуство и повеќе од 120.000 клиенти во земјата. (more…)

Продолжи со читање

Популарно