Connect with us

Домашни банки

Љубен Нанов се повлекува од Надзорниот одбор на Централна кооперативна банка

Објавено

на

Независниот член на Надзорниот одбор на Централна кооперативна банка АД Скопје Љубен Нанов се повлекува од функцијата. За поднесената оставка Банката информира преку информацијата за измени во органите на управување објавена на Македонската берза.

Инаку, Нанов беше избран со читиригодишен мандат, кој истекува во 2024 година, односно беше реизбран за независен член на Надзорниот одбор на вонредното собрание на акционерите во 2020 година.

Актуелниот состав на Надзорниот одбор на Централна кооперативна банка го сочинуваат:

  • Тихомир Ангелов Атанасов – Претседател на Надзорен Одбор;
  • Георги Димитров Константинов – Заменик претседател на Надзорен Одбор;
  • Христо Георгиев Христов – Член на Надзорен Одбор;
  • Светослав Мичев – Независен член на Надзорен Одбор.

Домашни банки

Комерцијална банка прогласена за „Банка на годината во 2023“ од магазинот The Banker

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје е прогласена за „Банка на годината во 2023 година во Република Северна Македонија“ од угледниот финансиски магазин The Banker. Оваа престижна награда и е доделена на Комерцијална банка по јубилеен 10-ти пат. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Личниот пристап кон клиентите е клучен за градење доверба

Објавено

на

Банките се двигатели на секоја економија, а нивната одговорност кон клиентите е повеќеслојна и поеднакво се однесува и на бизнисите (правните лица) и на поединците (физичките лица). (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Доделен автомобилот TESLA на среќниот добитник во наградната игра на Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

Најсреќниот добитник во големата наградна игра на Стопанска банка, Ацо Савиќ, вчера (23 ноември) пред просториите на Банката во центарот на Скопје ги доби клучевите од новиот автомобил TESLA model 3. Автомобилот е главната награда од наградната игра на Стопанска банка со Mastercard платежните картички „Најбрзо до Тесла возило со СБ”, која траеше од 1 јули до 31 октомври. (more…)

Продолжи со читање

Популарно