Connect with us

Домашни банки

Јованка Јолеска Поповска реизбрана за Генерален директор на ПроКредит Банка АД Скопје

Објавено

на

Во согласност со законската регулатива, ПроКредит Банка АД Скопје известува за измени во органите на управување и раководење.

Народна банка на на Република Северна Македонија издаде претходна согласност за повторно именување на Јованка Јолеска Поповска за член на Управниот одбор – Генерален директор на ПроКредит Банка АД Скопје.

Исто така, Народната банка на на Република Северна Македонија издаде претходна согласност за повторно именување на Емилија Спировска за член на Управниот одбор на ПроКредит Банка АД Скопје.

Моменталната структура на Управниот одбор на ПроКредит Банка ја сочинуваат:

  • Јованка Јолеска Поповска – Генерален директор и член на Управен одбор;
  • Емилија Спировска – Член на Управен одбор;
  • Стевче Кузмановски – Член на Управен одбор;

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје од денес започна со исплата на парична помош од социјална и детска заштита

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје ги информира своите клиенти дека денес, 04.03.2021 (четврток)изврши процесирање на паричните средства за социјална, детска и цивилна заштита, при што за клиентите – корисници на дебитни картички,средствата се веќе достапни за располагање САМО во трговија и на банкоматите. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка од денес започна со исплата на парична помош од социјална и детска заштита

Објавено

на

НЛБ Банка ги известува своите клиенти дека паричната помош од социјална и детска заштита ќе ја исплати денес, 4– ти март. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Драгољуб Арсовски го зголемува својот акционерски капитал во ТТК Банка АД Скопје

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје преку известување на Македонска берза информира дека претседателот на Управниот одбор на банката, д-р Драгољуб Арсовски се стекна со 500 обични акции издадени од ТТК Банка АД Скопје. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно