Connect with us

Осигурување

Ѓорѓе Војновиќ останува на чело на Триглав Осигурување АД Скопје и во следните 4 години

Објавено

на

Триглав Осигурување АД, Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста дека досегашниот Главен извршен директор, г-дин Ѓорѓе Војновиќ ќе продолжи да ја извршува оваа функција и во следните четири години.

“Собранието на акционери на Триглав Осигурување АД, Скопје на 51-та седница, одржана на 29.05.2019 година, го реизбра г-дин Ѓорѓе Војновиќ за член на Одборот на директори на Триглав Осигурување АД, Скопје со мандат од 4 години. Одборот на директори на Друштвото на 158-та седница на Одборот на директори, одржана на 11.07.2019 година, го назначи г-дин Ѓорѓе Војновиќ за извршен член на Одборот на директори –Главен извршен директор, со тоа што Oдлуката влегува во сила на денот на донесувањето, а ќе се применува од денот на добивање на согласност за вршење на функцијата член на орган на управување од страна на Агенцијата за супервизија на осигурување. На ден 07.08.2019 година, Агенцијата за супервизија на осигурување донесе Решение број УП 19-2-654, со кое се издава согласност за г-дин Ѓорѓе Војновиќ за вршење на функцијата член на орган на управување во  друштво за осигурување. Одборот на директори на Друштвото на својата 159-та седница, одржана на 14.08.2019 година, даде согласност за склучување на Договор за работа на извршниот член на Одборот на директори.”, се вели во соопштението на Триглав Осигурување АД Скопје.

Согласно горенаведеното, г-дин Ѓорѓе Војновиќ продолжува да ја врши функцијата Главен извршен директор на Триглав Осигурување АД, Скопје.

Осигурување

Стојанче Стоилов: Не пробувај лажен цепелин, одиграј на сигурно со животното осигурување на Винер Лајф!

Објавено

на

Стојанче Стоилов е македонски ракометар, долгогодишен член на македонската ракометна репрезентација и ракометар на РК Вардар. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Прва посета на осигурителни компании од Турција, можна соработка во здравственотo и осигурувањето штети од земјотреси

Објавено

на

Осигурителни компании од Турција, членки на Истанбулската трговска комора (ИТО), вчера на средба со Стопанската комора Македонија – Турција (МАТТО) во Скопје ги разгледале можностите за развивање заднички производи и оцениле дека е можна соработка во областа на здравственотo и осигурувањето штети од земјотреси. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Триглав Осигурување и Македонската кошаркарска федерација ја продолжуваат соработката

Објавено

на

Раководството на Кошаркарската федерација на Северна Македонија денеска на прес-конференција ја официјализираше соработката со Триглав Осигурување АД Скопје, компанијата што го продлабочи помагањето на македонскиот спорт со инвестиција во младинската кошарка. Поточно, Триглав Осигурување АД Скопје стана главен помагател на младинската кошарка, покривајќи ги котизациите на сите младински екипи во Македонија, во сите возрасни категории во машка и женска конкуренција. (more…)

Продолжи со читање

Популарно