Connect with us

Домашни банки

Што треба да направат физичките и правните лица кои ги користеле услугите на Еуростандард банка

Објавено

на

Гувернерката на Народната банка во текот на вчерашниот ден ја укина дозволата за основање и работење на Еуростандард банка АД Скопје, а за денес најави дека ќе побара отворање на стечајна постапка.

Граѓаните и фирмите кои работеле со Еуростандард банка АД Скопје се во паника што ќе се случи со нивните средства, па многу од нив во текот на вчерашниот ден побрзаа во најблиските експозитури на банката, кадешто наидоа на пломбирани врати и забранет пристап.

Информации наменети за физичките и правните лица коишто ги користеле услугите и производите на Еуростандард банка АД Скопје се достапни тука.

За дополнителни информации, физичките и правните лица коишто ги користеле услугите и производите на Еуростандард банка АД Скопје, може да се обратат секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот на:

–  е-адресата: info@fodsk.org.mk или на телефонските броеви: 02/ 3235-730 и 02/ 3235-735 (ФОД) и

–  е-адресата: info@nbrm.mk или на телефонскиот број: 02/3108-550 (Народна банка).

Домашни банки

Пензиите ќе се исплаќаат од 27-ми октомври

Објавено

на

Владата на Република Северна Македонија на денешната 13-та седница ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за октомври 2020 година и притоа го задолжи Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 26.10.2020 година (понеделник) (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Известување за нова локација на банкомат на Централна кооперативна Банка АД Скопје

Објавено

на

Централна кооперативна Банка АД Скопје ги известува своите почитувани клиенти дека е поставен нов банкомат на следната локација: во просториите на локалот Шкорпион 13, бул. “Маршал Тито” бр. 79, Куманово. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Халкбанк АД Скопје прва банка од регионот која се вклучува на глобалната коалиција „Прајслес Планет“ (Priceless Planet) на Mastercard за зачувување на животната средина

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје, како компанија чија стратегија за општествено одговорно делување се темели на подигнување на еколошката свест, од 20 октомври склучува партнерство со големата глобална иницијатива на Mastercard, наречена „Прајслес Планет“ (Priceless Planet), чија цел е преку својата широка коалиција да обедини повеќе бизниси и потрошувачи од целиот свет за поддршка во засадување 100 милиони дрвја, но и да инспирира колективни акции за решавање на климатските промени. (more…)

Продолжи со читање

Популарно