Connect with us

Криптовалути

Што е поисплатливо, вложување во биткоини или во акции на најмоќните светски корпорации?

Објавено

на

Инвеститорите се секогаш во потрага по заработка на пари. Тие бркаат акции низ целиот свет, во потрага по начини да генерираат повисоки приноси.

Но, излегува дека дури и ако берзата е на историски рекордно ниво, а биткоинот претрпе серија на кризи и драстичен пад на својата цена, вложување во криптовалути пред се во биткоини во раната фаза и понатаму е најдобрата стратегија за инвеститорите.

Еве зошто вложувањето во криптовалути е многу поисплатливо од вложување во акции на најголемите светски корпорации.

Најголемите компании наспроти биткоин – 100 долари инвестирани пред 10 години денес ќе имаат вредност од:

Процент на принос (%) на 100 долари инвестирани пред 10 години:

1. Bitcoin: 9.150.088%
2. Amazon: 3,156%
3. Apple: 2,345%
4. Visa: 1.597%
5. Microsoft: 899%
6. JP Morgan: 433%
7. Facebook: 420%
8. Berkshire Hathaway: 228%
9. Johnson & Johnson: 216%
10. Walmart: 171%
11. Alibaba: 108%

Криптовалути

Централните банки ги испитуваат ефектите од можно воведување на дигитални валути

Објавено

на

Најголемите светски централни банки се здружија со цел да истражат дали е неопходно да се издадат криптовалути. (more…)

Продолжи со читање

Криптовалути

Како банкарската крипто револуција ќе дојде од Швајцарија?

Објавено

на

Швајцарија која важи за една од најдобрите држави за чување и управување со личното богатство се повеќе ќе се насочува кон употреба на криптовалута како нов и модерен начин за задржување на приватноста на корисникот.

Водејќи се од таа помисла новата банка SEBA Bank AG до седиште во Цирих и глобални лиценци ги истакна своите амбиции за употреба на криптовалутите.

Една од главните услуги на SEBA Bank AG е издавањето на дебитна картичка која благодарение на напреден софтвер може да прави плаќања и во традиционални валути и во модерни како биткоин и инстантно да ја направи конверзијата.

Со истата картичка на SEBA покрај мобилни плаќања и трансфери може да се прават трансакции за тргување на повеќе криптоберзи на кои се менуваат вредностите на различни финансиски продукти и криптодеривати.

Визијата на основачот Гидо Булер ја споделуваат и голем број на ангел инвеститори бидејќи досега неговата банка има собрано 100 милиони франци финансирање за само 2 месеци.

Швајцарија се повеќе развива позитивна крипто клима. Falcon Group во изминатите три години веќе овозможува управување со биткоин средства за корисниците.

Швајцарскиот стартап Bitcoin Suisse  исто така аплицираше за глобална лиценца во Швајцарија со што ќе може да работи од комерцијално банкарство, до чување на валути и понуда на крипто услуги.

Предностите на крипто банките кои се во самиот зачеток е брзината на отворање на сметка, издавање на дебитна картичка и бројни бенефиции во делот на приватноста и ефикасноста во тргувањето со криптодеривати.

Според Булер овие предности се повеќе ќе ги привлекуваат инвеститорите кои сакаат да го избегнат физичкиот ризик од располагање со криптовалутите, нивно чување и управување.

Визијата на швајцарските крипто банкари е нивните услуги да се пренесат и кон генералното население со поголемата употреба на криптовалутите, наместо како сега на помала група на инвеститори и иноватори.

Продолжи со читање

Криптовалути

Биткоинот е непроценлив како валута

Објавено

на

Вреднувањето на биткоинот дека претставува криптовалута која е непроценлива е многу важен атрибут, особено во земји како Аргентина и други каде во моментов расте интересот за признавање и воведување на криптовалутите како платежно средство. (more…)

Продолжи со читање

Популарно