Connect with us

Криптовалути

Што ги држи банкарите будни?

Објавено

на

Технологијата Blockchain беше измислена уште во 2008 година. Но, тоа е само преземање на интернет, технологија, па дури и банкарство. Сепак, таа брзина на развој не секогаш има корист за компаниите кои се обидуваат да се развијат на пазарот. Банкарската индустрија, на пример – со сите потенцијали што Blockchain технологијата ги нуди за промени, повторување и развој – е особено подложна на преоптоварување.

Blockchain ја смени финансиската и банкарската индустрија во потполност. Оваа технологија се покажа како револуционерна кога станува збор за трансакции во светот на криптовалутите (но и за управување со дигитални документи), обезбедувајќи традиционални и иновативни финансиски институции, како и поединци, директен и сигурен начин за споделување на вредности и пари – без интеракција на трета страна.

Дигитализацијата на производите и услугите доведе до глобална економија, директно влијаејќи на нашиот секојдневен живот – како работиме, но и како ги управуваме нашите лични финансии. Милениумците ( генерации од 1980 до 1995 година ), но исто така и поголем дел од популацијата, денес имплицираат дека дури и можат да ги извршуваат најкомплицираните задачи преку нивниот паметен телефон или преку социјални мрежи, од кое било место во светот. Никој не сака да троши време во банката, чекајќи во ред и да се справи со сложената администрација.

Разбирањето како работи оваа технологија е лесно.

Прво, некој бара трансакција – најчесто користејќи криптовалута. Откако ќе се направи, компјутерите, или “јазли” (nodes), почнуваат со обработка на трансакцијата. Кога јазлите се завршени, blockchain ја потврдува трансакцијата, му дава единствена адреса, ја комплетира и ја става како нов блок во рамките на постојните блокови.

Криптовалути

Шведска лансираше своја криптовалута!

Објавено

на

Една голема светска влада само што им додели огромен глас на доверба и легитимитет на криптовалутите. Шведската влада донесе Одлука за поддршка на криптовалутите и официјално ја лансираше својата круптовалута – Sweden coin. (more…)

Продолжи со читање

Криптовалути

Блокчејн технологијата ќе ја победи апокалипсата на криптовалутите

Објавено

на

Пред една година, идејата дека Биткоин и криптовалутите ќе го променат светот стана мислење за консензус. Денес, не толку многу. Дигиталната валута сега се тргува под 5.000 долари. Тоа е 77% од неговата висока вредност во близина од 20.000 долари во јануари.  (more…)

Продолжи со читање

Криптовалути

Минатото на криптовалутите и нивната иднина

Објавено

на

Инвеститорите во 2017 година – а посебно во четвртиот квартал – сакаа да купат Bitcoin (BTC) и Ethereum (ЕТH) со единствена цел да ја разменат за специфични ICO токени за кои сакаат да инвестираат. Купувачите на Bitcoin и Ethereum не сакаа да поседуваат Bitcoin или Ethereum. Тие сакаа да ги купат новоотворените токени за понуда на почетни монети (МЦО), но тие требаше да купат Bitcoin и Ethereum како краток начин да го добијат она што во крајна линија го сакаа. Сопствениците на Bitcoin и Ethereum не сакаа да продаваат. Тие ја следеа цената на нивниот имот. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange