Connect with us

Домашни банки

Штедни книшки со награден депозит од Комерцијална банка за тројца средношколци од „Васил Антевски Дрен“

Објавено

на

Комерцијална банка им ги додели штедните книшки на тројцата ученици од средното училиште „Васил Антевски Дрен“ од Скопје како награда за нивните есеи на тема штедење.

Главниот финансов директор и член на Управниот одбор на Комерцијална банка, Маја Стевкова Штериева, им ги врачи штедните книшки со награден депозит од 6.000, 4.500 и 3.000 денари, соодветно, на Виктор Ристаноски, Деа Денковска и Ана Трпевска, кои по по повод Светскиот ден на штедењето – 31 Октомври ги напишаа најдобрите есеи низ кои ги пренесоа своите размислувања и сфаќања за потребата, предноста и начинот на кој младите треба да го прифатат штедењето како добра и корисна навика.

Директорката Штериева им ги честита наградите и им посака тие да бидат почеток на нивниот иден успех на полето на личните финансии, не само во професионалниот развој туку и во секојдневниот животот. Таа истакна дека е импресионирана од начинот на кој тие ја сфаќаат значајноста на финансиската писменост и очекува од нив да продолжат да освојуваат нови знаења и вредни искуства, кои ќе им помогнат да бидат успешни млади луѓе.

Директорката на средното училиште „Васил Антевски Дрен“ Тања Јовановска, ѝ се заблагодари на Комерцијална банка за соработката, а на своите ученици им посака да останат посветени на својот личен развој и да бидат горди што се наградени од компанија која важи за една од најуспешните во земјава.

Домашни банки

Министерството за економија го прогласи ХалкЕко проектот на Халкбанк за најдобар општествено одговорен проект во категоријата „однос со животната средина“

Објавено

на

Проектот ХалкЕко на Халкбанк АД Скопје со кој се поттикнуваат здрави животни навики и грижа за природата, но и се зголемува шумскиот фонд и се реализираат други активности во насока на заштита на животната средина, од страна на Министерството за економија е прогласен за најдобар општествено одговорен проект во категоријата „однос со животната средина“. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка доби национална награда за општествена одговорност и признание за најинвентивна практика за проектот „НЛБ Рамка за помош“

Објавено

на

За проектот „НЛБ Рамка за помош“, НЛБ Банка Скопје ја доби националната награда за најдобра општествено одговорна практика во категоријата „Вложување во заедницата“ кај големи претпријатија за 2021 година и признание за најинвентивна практика. „НЛБ Рамка за помош“ е програма иницирана и поддржана од НЛБ Групацијата која се спроведе на сите пазари во регионот на кои е присутна Групацијата и претставува уникатен проект за поддршка на микро и малите претпријатија во Ковид кризата. Проектот започна во првата пандемска година, 2020, а истиот продолжи и во 2021 година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Караванот на Халкбанк „Приказни од моето маало“ го посети Штип

Објавено

на

Караванот „Приказни од моето маало“ вчера ги посети учениците во ОУ „Ванчо Прке“ во Штип. Низ едукативно-креативни работилници ги слушнавме приказните од градот под Исарот, се дружевме со креативните деца и ја разгоривме нивната креативност и фантазија. (more…)

Продолжи со читање


Популарно