Connect with us

Останато

Штедилница Можности се грижи за своите корисници

Објавено

на

Штедилница Можности е активна на македонскиот финансиски пазар веќе 22 години. За сите овие години, таа е препознаена како институција која се грижи за своите клиенти и овозможува лична грижа за корисниците преку експозитурите. Службеникот за односи со клиенти се грижи за своите кленти во текот на целиот деловен процес, односно од подигање на кредит до затворање на истиот или од отварање на депозит сé до негово затворање. Штедилницата има имплементирано пракси за одговорно кредитирање и сите политики и процедури се сетирани на начин да го спречат презадолжувањето на клиентите, односно се стреми да изгради структура на кредити која нема да го загрози месечното функционирање на клиентот.

Во денешно време на прилично изедначени цени на банкарските производи и услуги, она што ги диференцира финансиските институции меѓу себе се флексибилноста, односно брзината на прилагодување кон барањата и потребите на клиентите, стручноста на вработените, достапноста до клиентите, брзината и квалитетот на услугата. Сето ова Штедилницата го овозможува преку личната грижа за корисниците.

Клиентите преку експозитурите добиваат брзи и едноставни услуги на едно место, како и сите потребни информации, услуги и совети кои ги задоволуваат нивните финансиски потреби. Службениците за односи со клиенти нудат помош при пополнување и комплетирање на потребната документација, како и при изготвување на бизнис-планот. Процесот од аплицирање до исплата се финализира за максимално 1-3 дена кај физички лица и 3-5 дена кај правни лица. Исто така, клиентите се заштитуваат од активности и трошоци, со обезбедување на одредена документација по електронски пат. Клиентите се секогаш навреме известени за сите новости во работењето на Штедилницата и клиентите добиваат редовни информации за сите доспевања на депозити и кредити.

Преку Системот за поплаки од клиенти, Штедилницата ги разрешува пристигнатите поплаки максимално за 7 дена.

Службениците за односи на клиенти се секогаш достапни за клиентите на телефон, емаил и сл.

Сите овие активности, за клиентите се обезбедуваат без дополнителни трошоци и провизии.

За подетални информации за кредитни продукти и услови за депозити на Штедилницата , може да се добијат во експозитурите или на веб-адресата: www.moznosti.com.mk.

Останато

Студентите и младите инженери ќе го подобруваат образованието

Објавено

на

Бордот на Европски студенти на технологија (БЕСТ) Скопје и Асоцијацијата на здруженија на инженери – Инженерска институција на Македонија потпишаа Меморандум за соработка. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Во Русија има се повеќе милијардери

Објавено

на

Во Русија во 2018 година бројот на милијардери е зголемен за пет од лани и сега има 74 според годишниот извештај на банката Кредит Суис. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Комисијата за хартии од вредност во работна посета на Комисијата за хартии од вредност на Словенија

Објавено

на

Претставници на Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија заедно со Комисионерката Лиле Делиџакова на 11 октомври, 2018 година беа во работна посета на Агенцијата за пазар на хартии од вредност на  Република Словенија во Љубљана.

Директорот на Агенцијата за пазар на хартии од вредност Г-дин Милош Час  имаше воведно обраќање во кое ги отслика пазарните движења и состојби во Словенија и изрази подготвеност со сите ресурси да и помогне и да ја поддржи  Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија при нејзиниот информатичко-технолошки  развој и унапредување на капацитетите.

Потоа, беа реализирани неколку работни сесии со Стручните лица кои го изработиле нивниот Информатички систем за известување и обработка на податоци, преку кој овластените учесници на пазарот ги доставуваат своите финансиски и нефинансиски известувања, кои потоа на соодветен начин и во специфичен формат се обработуваат за потребите на регулаторот.

Овој  систем  содржи компонента за размена на информации и податоци поврзани со трговски трансакции кои се случуваат на пазарите на капитал на сите држави членки на ЕСМА.

Ваквата работна посета која  претставува уште еден  чекор за зајакнување на односите меѓу двете институции  беше договорена уште при првата средба на Претседателот на Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија М-р Нора Алити  со нејзинот словенечки колега  Г-дин Милош Час која што  се реализираше  на 27 јуни, 2018 година во Љубљана.

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange