Connect with us

Компании

Штедилница Можности потпиша договор со Развојната банка на РСМ за издавање портфолио гаранција од Гарантен фонд

Објавено

на

Штедилница Можности потпиша договор со Развојната банка на РСМ, за издавање портфолио гаранција од Гарантен фонд. Преку овој фонд ќе се гарантираат кредитите за обртни и за основни средства кои штедилницата ќе ги пласира кон микро, мали и средни компании, регистрирани согласно Законот за трговски друштва.

Штедилница Можности стана дел од оваа кредитно – гарантна шема со цел поддршка во кредитирање на микро, мали и средни компании. Кредитите кои ќе можат да бидат ставени под оваа портфолио гаранција се со максимален износ до 3.000.000 денари и рок на отплата до три години за кредити за обртни средства, односно до осум години за кредити за основни средства.

Штедилница Можности, следејќи ја својата мисија и визија, продолжува да ги поддржува компаниите во нивниот развој и со цел полесно да ги надминат предизвиците кои ги донесе Ковид-19 кризата, со што ја зајакнува довербата од сегашните и идни клиенти кои во Штедилницата препознаваат сигурна и стабилна финансиска институција.

Компании

Во тешки околности, раст на приходите и добивката на Групацијата Триглав

Објавено

на

Во тешките околности од првиот квартал од 2022 година, Групацијата Триглав ги зголеми вкупните приходи за 12% (442,9 милиони евра) и го зголеми обемот на бруто полисираната осигурителна премија (407,1 милиони евра) за 10% во споредба со истиот период минатата година. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Штедилница Можности

Објавено

на

Градете ја својата кариера и развивајте се како професионалец во областа на кредитирање и финансии со Штедилница Можности. Ако се идентификувате со визијата и мисијата на компанијата и ве интересира кредитирање и финансии, Штедилница Можности вработува: (more…)

Продолжи со читање

Компании

Ванчо Чифлиганец и Адора ќе добијат енормни 3,1 милиони евра дивиденда од Комерцијална банка!

Објавено

на

Во периодот од 01.01-31.12.2021 година Комерцијална банка АД Скопје од своето работење оствари добивка пред оданочување во износ од 2.504,6 милиони денари наспроти 2.067,1 милиони денари во 2020 година, што претставува пораст од 21,2%. Планираната добивка за анализираниот период е реализирана со 127,1%. Данокот на добивка во 2021 година изнесува 200,3 милиони денари, а нето-добивката за годината изнесува 2.304,3 милиони денари, или 20,5% повеќе во однос на минатата година. (more…)

Продолжи со читање


Популарно