Connect with us

Депозити

Штедилница Mожности: Повеќе заштеда, повеќе МОЖНОСТИ!

Објавено

на

Понекогаш најтешката работа за заштеда на пари е самото започнување. Овој водич за тоа како да заштедите пари може да ви помогне да развиете едноставен и реален план за остварување на цели, големи или мали.

Водичот е составен од 8 основни чекори:

 1. Запишете ги вашите трошоци;
 2. Креирајте буџет;
 3. Направете план за штедење;
 4. Одберете еден производ за кој штедите;
 5. Одредете ги приоритетите на листата со трошоци;
 6. Автоматизирајте го штедењето;
 7. Следете ја сумата како се зголемува на вашата сметка;
 8. Одберете на кого ќе му ги доверите вашите пари.

Кога сме кај последниот чекор, ние знаеме кој може многу добро да ги чува и да се грижи за Вашите пари. Штедилница Можности имаат супер поволни услови за штедење во денари.

Денарскиот депозит може да биде депозит по видување или орочен депозит. Рокот на орочување кај денарскиот депозит е на 1, 3, 6, 12, 24 и 36 месеци. Висината на уплата кај депозит по видување изнесува најмалку 50,00 денари. Висината на уплата кај орочените депозити изнесува најмалку 1.000,00 денари. Кај денарскиот депозит, депонентот може да ја препишува каматата кон депозит на денот на неговото доспевање или да ја подига на месечно ниво.

Поволни каматни стапки за штедење во денари

Можете онлајн да поднесете барање за повеќе информации на следниот линк. Лице од штедилницата ќе стапи во контакт со Вас во најкраток можен рок.

 

Депозити

Октомври – месец на штедење!

Објавено

на

Октомври или Листопад е десеттиот месец во годината според Грегоријанскиот календар и еден од седумте месеци според овој календар што имаат 31 ден. Ова значи дека имаме 31 ден да почнеме да штедиме и да го спремиме финансискиот план за наредната година.  (more…)

Продолжи со читање

Депозити

Замисли штедење со растечка каматна стапка – Депозит прогрес

Објавено

на

Штедната сметка е еден од основните финансиски производи што секој мора да ги има и користи. А штедната сметка ќе ви овозможи да заштедите пари, да префрлите средства, да ги повлечете парите и да ви дадете камата за средствата што ги имате на вашата сметка. Не многу инвестициски производи на пазарот ви даваат двојна корист од ликвидноста и каматата. Но, штедна книшка не само што ќе ви помогне да заштедите пари, туку и да ги подигнете готовината секогаш кога ви е потребна.

(more…)

Продолжи со читање

Депозити

Твојот депозит ќе добие премиум третман во Халкбанк

Објавено

на

Искористете ги атрактивните каматни стапки со новиот промотивен производ на Халкбанк АД Скопје .

 • Минимален износ на вложување : 3.000 МКД /50 ЕУР
 • Начин на исплата на камата: на крај на период на орочување или месечно
 • Тип на каматна стапка: фиксна ,
 • Рок на орочување: 13 и 24 месеци
 • Метод на пресметката на камата:  пропорционален (28/31-365/366)
 • Реорочување: При доспевање депозитот не се реорочува односно согласно договорот
 • Делумно повлекување на средствата: не е дозволено  пред истекот на периодот на орочување
 • Дополнителни уплати: На депозитот не може да се вршат дополнителни уплати пред истекот на датумот на доспевање
 • Предвремено раскинување: при предвремено раскинување на договорот на депозитот се пресметува камата по видување според тарифата на Банката, за целото време во кое средствата биле орочени. При тоа, депонент е должен да ја врати на Банката разликата меѓу исплатената и новопресметаната камата, или Банката истата ќе ја одбие од основниот влог.

Промените на депозитите можете во секое време да ги следите преку електронско банкарство.

Доколку сѐ уште немате трансакциска сметка посетете ја најблиската филијала/експозитура на Халкбанк АД Скопје и бидете дел од семејството.

 

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange