Connect with us

Останато

Штедилница Можности дел од хуманитарна активност насочена кон здравствените работници

Објавено

на

Над 700 здравствени работници од Универзитетските клиники за детски болести и за гинекологија и акушерство, на почетокот на мај 2020 година добија 1462 медицински одела како донација од Штедилницата Можности, Македонската развојна фондација за претпријатија (МРФП) и Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС).

На овој начин овие три организации со долгогодишни практики на општествена одговорност им излегуваат во пресрет на сѐ поголемите потреби на здравствените работници за заштитна облека што произлегува од кризата предизвикана од вирусот Ковид-19.

Медицинските одела се сошиени во текстилна фабрика во земјата, со што истовремено се придонесува и кон задржување на работните места во услови на пад на економската активност во земјата. Придонес ќе има и државниот буџет со тоа што организациите нема да бараат враќање на ДДВ, согласно регулативата за донации од јавен интерес.

Солидарноста воопшто, а особено солидарноста кон оние кои се најизложени во борбата против пандемијата, е една од клучните вредности кои ги негува Штедилница Можности.

Останато

Синдикатот на Халкбанк АД Скопје со општествено одговорна акција за донирање

Објавено

на

Во организација на Синдикатот на Халкбанк АД Скопје, вработените донираа облека, храна и постелнини за социјално ранливи семејства. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Економски факултет-Скопје свечено ги промовираше дипломираните студенти за академската 2022/2023 година

Објавено

на

Во Аулата на Економски факултет-Скопје се одржа свечената церемонија на која беа промовирани дипломираните студенти на прв циклус на студии за академската 2022/2023 година.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Реизбран Управниот одбор на КаСис АД

Објавено

на

Надзорниот Одбор на единствениот македонски процесор од областа на картичното работење, електронска трговија и сертифицирано биро за персонализација на картички КаСис АД повторно му ја даде довербата на актуелниот Управен одбор. г-ѓа Филомена Пљаковска – Аспровска, претседател и Главен извршен директор, г-ѓа Лидија Вучидолова – Богоевска, член и извршен директор и г-дин Дамјан Андоновски, член и извршен директор во наредните четири години ќе бидат на чело на компанијата која бележи континуиран раст во земјата и сигурно се пробива на пазарите во регионот.  (more…)

Продолжи со читање

Популарно