Connect with us

Домашни банки

Штедилница Можности беше дел од најпосетениот и јубилеен 15-ти Скопски маратон 2019!

Објавено

на

Штедилница Можности беше дел од 15-то јубилејно издание на Скопскиот маратон кој се одржа во Скопје во саботата, на 4-ти мај, а учествуваа рекорден број од над 12.000 маратонци од целиот свет.

Тимот на штедилница Можности го сочинуваа триесет и еден вработен кои зедоа учество во трката на 5 км и полумаратонот (21 км) и сите успешно завршија на целта. Учествуваа вработени од дирекцијата во Скопје, како и вработени од повеќе од половината од  експозитурите како: Кочани, Кичево, Куманово, Велес, Струмица, Скопје-ГТЦ и Скопје-Аеродром.

Александар Кираџиев, вработен во Штедилница Можности, а воедно и професионален маратонец и оваа година ја одбрани титулата Национален шампион по петти пат во земјава и шестопласиран во целокупна конкуренција. Тој ја мина трката за време од 2 часа 37 минута и 41 секунда.

Сите заедно, и оние кои учествуваа на трката, и останатите вработени кои дојдоа како поддршка под боите на Штедилница Можности, придонесоа за промовирањето на спортскиот дух.

Дружбата на вработените од спортските патеки се пресели во локален бар каде што се собраа учесниците маратонци и тимот за бодрење. Сите добија признанија од управителот на штедилницата за покажаниот спортски и тимски дух.

Штедилница Можности го спонзорираше учеството на сите свои вработени – учесници, а ги поддржа и со соодветна брендирана опрема за трчање,  докажувајќи се како општествено одговорна компанија која со својата визија и мисија успешно ги спојува  грижата за своите вработени и поддршката на настани од спортски карактер.

Во продолжение погледнете ја галеријата од маратонците на Штедилница Можности!

Домашни банки

Започна интеграцијата на Шпаркасе банка и Охридска банка предводена од Ассеко СЕЕ

Објавено

на

Ассеко СЕЕ доби комплексен проект во Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје со чија имплементација се очекува две од најдобрите пет банки во Северна Македонија, Шпаркасе Банка и Охридска банка да се спојат во една банка. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Од 21.09.2020 година (понеделник) Шпаркасе Банка ќе прифаќа фактури само во хартиена форма

Објавено

на

Шпаркасе Банка Македонија ги известува сите деловни партнери и соработници дека Уредбата со законска сила за примена на Законот за данокот на додадена вредност за време на вонредна состојба престанува со важност на 20.09.2020 година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка овозможува тргување со акции без провизија на денешниот „Инвеститорскиот ден“ на Македонска берза

Објавено

на

По повод одбележувањето на 25 години од основачкото собрание на Македонска берза АД Скопје, Берзата денес одржува т.н. „Инвеститорски ден“. (more…)

Продолжи со читање

Популарно