Connect with us

Домашни банки

Шпаркасе Банка со известување за промена на името и седиштето на Банката

Објавено

на

Врз основа на Решението на Гувернерот на Република Северна Македонија со број 15-26135/5 од 01 октомври 2021 година со кое се издава претходна согласност за промена на името и седиштето на Банката и претходна согласност за измена на Статутот на Банката, а по извршениот упис во Централниот Регистар на Република Северна Македонија на ден 07 октомври 2021 година, Шпаркасе Банка ги информира своите клиенти, соработници и добавувачи дека:

Новото име на Банката гласи: ШПАРКАСЕ БАНКА АД Скопје.

Новото седиште на Банката е на ул. „Орце Николов“ бр. 54, Скопје.

Домашни банки

(ВИДЕО) Сопственици на банка во Македонија се најдоа во „Пандора документите“

Објавено

на

Двајца сопственици на УНИБанка имале офшор компании на Британските девствени острови, открива истражувачкиот веб сајт „bird.bg” од Бугарија. Станува збор за Ивајло Мутафчиев и Цеко Тодоров Минев кои имаат по 36,45% од сопственоста на УНИ банка која работи во Македонија. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка по 16-ти пат спонзор на „Златно славејче“

Објавено

на

„Златните славејчиња“ годинава повторно ќе застанат на сцена и ќе ги отпеат своите хитови во чест на 50-от роденден на Фестивалот. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Прогласени победниците од Social Impact Award 2021

Објавено

на

Млади херои со големи идеи! Прекрасни тимови, ентузијазам, идеи кои сигурно ќе го променат општеството ја одбележаа седмата година од „Наградата за социјално претприемништво“ – Social Impact Award 2021. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно