Connect with us

Домашни банки

Шпаркасе Банка со донација на компјутери во основното училиште „Гоце Делчев“ во Скопје

Објавено

на

Шпаркасе Банка во согласност со својата корпоративна стратегија за општествена одговорност, овозможи донација на компјутерска опрема за учениците од основното училиште „Гоце Делчев“ во Скопје.

Станува збор за донација на десктоп-компјутери и монитори за потребите на училиштето. Целата претходно подготвена ИТ-опрема ќе им помогне на учениците непречено да ја следат наставната програма и да користат онлајн образовни материјали и алатки достапни на интернет.

По повод донацијата, училиштето изработи Благодарница на Шпаркасе Банка за општествено одговорна компанија, која со својата донација придонесува кон подобрување на квалитетот на наставата.

Шпаркасе Банка, како општествено одговорна компанија, будно го следи опкружувањето во кое функционира, детектирајќи ги областите каде што може да помогне, да поддржи и да унапреди, со цел благосостојба на нашето општество. На овој начин сакаме да поттикнеме и да инспирираме и други компании што се во состојба да помогнат таму каде што е најпотребно.

Шпаркасе Банка верува во заедницата и во нејзиниот потенцијал и продолжува со активна поддршка на проекти за развој на заедницата.

Домашни банки

Комерцијална банка со донација на 6.000.000 денари ќе помогне за спас на преживеаните по разорните земјотреси во Турција и во Сирија

Објавено

на

„Нашите мисли се со семејствата на настраданите од разорните земјотреси во Турција и во Сирија, на кои им изразуваме длабоко сочувство и се молиме за спас на луѓето кои сѐ уште се под урнатините”, велат од Комерцијална банка. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Во Халкбанк отворена донаторска сметка за помош за настраданите од катастрофалниот земјотрес во Туркије

Објавено

на

Во Халкбанк АД Скопје отворена е донаторска сметка за помош за настраданите од катастрофалниот земјотрес што го погоди централното подрачје на Кахраманмараш-Пазарџик во Туркије. Сите кои сакаат да донираат средства, уплатата можат да ја направат на сметката 270-0641538507-69, со назнака МАТТО ПОМОШ ЗА НАСТРАДАНИТЕ ОД ЗЕМЈОТРЕСОТ ВО РЕПУБЛИКА ТУРКИЈЕ. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Халкбанк ги зголеми платите на своите вработени во просек за 14%

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје изврши генерално покачување на платите на сите, над 700 вработени во банката на ниво на просек од 14%, со што најзначително се влијае на пораст на најниската плата во банката. Со ова Банката уште еднаш ја потврди својата грижа за обезбедување континуиран развој и мотивација на вработените кои се еден од главните чинители на успешното работење на банката. (more…)

Продолжи со читање

Популарно