Connect with us

Домашни банки

Шпаркасе Банка од денес (25.04.2023г.) започна со предвремена исплата на априлските пензии

Објавено

на

Шпаркасе Банка АД Скопје ги известува своите клиенти – пензионери дека од денес (25.04.2023 година – вторник) започна со исплата на пензиите за месец април 2023 година за сите корисници на пензии кои имаат картички.

Со пензиите клиентите можат да располагате веднаш, доколку се корисници на дебитни картички за подигнување на готовина од банкомат. Од Шпаркасе Банка препорачуваат да се користи широката мрежа од 120 банкомати на Шпаркасе Групацијата кои се достапни во Република Северна Македонија или да плаќате безготовински при пазарење кај трговците.

Клиентите кои не користат платежни картички, ќе можат да ја подигнат пензијата преку шалтер во експозитурите на Банката согласно следниот распоред на исплата, кој е составен во 4 групи според висината на пензијата:

  • Во вторник, 25.04.2023 год, ќе се ислатат пензиите со износ до 11.000 денари;
  • Во среда, 26.04.2023 год,  ќе се исплатат пензиите од 11.001 до 14.000 денари;
  • Во четврток, 27.04.2023 год, ќе се исплатат пензиите од  14.001 до 18.000 денари;
  • Во петок, 28.04.2023 год, ќе се исплатат пензиите над 18.001 денари.

Подигнувањето на готовина од банка ќе се врши исклучиво според наведениот редослед и корисник со висина на пензија која не е на распоредот нема да биде опслужен!

За поголема заштита на Вашето здравје, од Шпаркасе Банка АД Скопје упатуваат за намалена посета на експозитурите и избегнување на чекање редови на шалтерите. Клиентите кои имаат платежни картички може да си ги користат директно на продажните места, како и да ги користат услугите за електронски плаќања преку електронското банкарство NetBanking и мобилното банкарство S-Banking.

Доколку сепак клиентите се одлучат да ги подигнат средствата преку шалтерите во експозитурите на Банката, од Шпаркасе Банка АД Скопје замолуваат за придржување кон препораките за дезинфекција на рацете, посебниот режим за влез на најмногу 2 лица во експозитурата, како и одржување на минимално растојание од 2 метри од останатите клиенти.

Домашни банки

КБ тимот е непобедлив и по петти пат на Business run

Објавено

на

Тимот на Комерцијална банка е непобедлив на Business run. И оваа година е шампион во конкуренција на 76 компаниски тимови. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Oтворена е нова експозитура на Шпаркасе Банка во Драчево

Објавено

на

Од денеска почна со работа новата експозитура на Шпаркасе Банка во Драчево. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Префрли ја платата во Комерцијална банка и добиј бонус до 3.000 денари

Објавено

на

Пријатно изненадување за добредојде на секој нов член во семејството клиенти што примаат плата преку Комерцијална банка. Со префрлање плата во Комерцијална банка добиваш бонус до 3.000 денари. (more…)

Продолжи со читање

Популарно