Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Домашни банки

Шпаркасе Банка Македонија со нов член на Надзорниот одбор

Објавено

на

Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје, како акционерско друштво со посебни обврски за известување, го објавува следното тековно соопштение за спроведени промени во органите на Банката.

Собранието на акционери на Банката го именуваше д-р Георг Бухер за член на Надзорниот одбор на Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје, за што е добиена претходна согласност од Гувернерот на НБРСМ” – се вели во соопштението.

Д-р Георг Бухер, кој поседува богато професионално искуство во областа на банкарството, е член на Управниот одбор на Штаермеркише Банк унд Шпаркасен АГ Грац од 2004 година и, меѓу другото, надлежен е за Стратегија и деловен развој во ЈИЕ.

Домашни банки

КХВ и одобри на ТТК Банка издавање на корпоративна обврзница

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста дека доби одобрение од Комисијата за хартии од вредност за издавање на корпоративна обврзница. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Измени во органите на управување и раководење на Силк Роуд Банка АД Скопје

Објавено

на

Силк Роуд Банка АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување и раководење на Банката. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка АД-Скопје оствари добивка од 19 милиони евра во првото полугодие од 2019 година

Објавено

на

Во периодот од 01.01.2019 до 30.06.2019 година Стопанска банка АД – Скопје оствари нето добивка пред оданочување во износ од 1.171.487 илјади денари, што претставува намалување за 38,8% споредено со нето добивката остварена во анализираниот период минатата година. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange