Connect with us

Електронско банкарство

Шпаркасе Банка Македонија – иднината на бизнисите е дигитална!

Објавено

на

Вашата компанија е веројатно да се соочи со исчезнување ако не се дигитализираат внатрешните процеси во следните 10 години. И додека може да видите дека доаѓа сериозна промена, можеби нема да имате доволно време да ја зачувате вашата компанија.

Вашите клиенти, вашите производи, вашите деловни операции и вашите конкуренти се фундаментално дигитални. Додека 74% од бизнисмените велат дека нивната компанија има дигитална стратегија, само 15% сметаат дека нивната компанија има вештини и способности за извршување на таа стратегија.

Во изминатите неколку години, компаниите ги “зацврстуваа” дигиталните столбови на постоечкиот бизнис. “Гледај, ние сме дигитални” е пораката на директорите кои сакаат да ги испратат до инвеститорите. Мора да мислите на вашата компанија како дел од динамичен екосистем на вредности кој ги поврзува дигиталните ресурси во и надвор од компанијата за да создаде вредност за клиентите. За да го направите ова, вие мора целосно да ги искористите дигиталните технологии, како за да обезбедите супериорно искуство со клиентите, така и да ја возите агилноста и оперативната ефикасност што ви е потребна за да бидете конкурентни.

Потрошувачите веќе ги адаптираат дигиталните алатки во нивниот живот, како за лична употреба, така и за деловна употреба. Овие алатки – апликации за паметни телефони и таблети – им овозможуваат на сопствениците на уреди да креираат колекција на алатки што ги задоволуваат нивните потреби или желби.

Сама по себе, секоја апликација има некоја уникатна вредност за клиентот и бизнисот, но кога сево комбинација, се создава еден вид екосистем за апликации што овозможува добијам поголема вредност за двете страни – само преку колективна употреба на сите апликации целосно се задоволува потребата за ефикасно работење.

Во иднина, вашиот бизнис мора да се прилагоди на овие динамични екосистеми со вредност и да даде поголем дел од вредноста на клиентите преку овие екосистеми.

Насочувајќи го својот фокус кон ефикасното деловно работење, Шпаркасе Банка Македонија ќе воведе нова, современа платформа за електронско банкарство за правни лица која ќе биде достапна од 22.11.2018 година. Паралелно ќе биде во функција и постоечката платформа која ќе може да се користи одредено време.

За дополнителни информации може да ја контактират Банката на телефонските броеви 3200-750 и 3200-682 или преку е-маил на netbanking@sparkasse.mk

Електронско банкарство

Стопанска банка АД Скопје ја исфрла од употреба Windows mobile верзијата на мобилната апликација

Објавено

на

Стопанска банка АД Скопје ги исвестува своите клиенти корисници на мобилната апликација, дека поради значајно намалениот број на корисници на Windows Mobile уреди на пазарот, но и глобално, од 01.03.2019 m-banking апликацијата на Стопанска банка ќе престане да биде достапна за преземање од Windows Mobile Store.

Бесплатната m-banking апликација останува достапна за iOS и Android мобилни уреди и Банката ќе продолжи да инвестира во развој и унапредување на услугите достапни преку истата.

Продолжи со читање

Домашни банки

Нови функционалности во Интернет банката за правни лица на Комерцијална банка

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје на своите корисници на Интернет банка им овозможи нова опција, а тоа е дека почнувајќи од 01.04.2019 година, Банката ќе ги доставува изводите за тековната сметка во странска валута за правни лица резиденти, придружните обрасци 743 и 1450 и МТ 103 SWIFT пораките, единствено преку Интернет банката за правни лица во делот на Девизен платен промет.

Новите функционалности во Интернет банката за правни лица се достапни бесплатно за сите клиенти кои имаат пристап, без потреба од поседување на токен, и истите нудат повеќе предности во Вашето работење: поголема сигурност, безбедност,  брзина и ефикасност.

Продолжи со читање

Електронско банкарство

Царинските процедури достапни преку курсеви за електронско учење

Објавено

на

Следејќи ги трендовите на Европска Унија за дигитализација на секој аспект од царинското работење, Царинската управа денес ги промовираше курсевите за електронско учење преведени и прилагодени на македонски јазик.  (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange