Connect with us

Останато

Шпаркасе Банка Македонија е новата банка чувар на КБ Прво пензиско друштво

Објавено

на

КБ Прво пензиско друштво АД Скопје изврши промена на банката чувар на имот на задолжителниот и доброволниот пензиски фонд со кои управува друштвото.

Почнувајќи од 03.10.2018 година функцијата банка чувар на имот на средствата на пензиските фондови, ќе ја извршува Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје, дел од Ерсте и Штаермаркише Шпаркасе групацијата. Почнувајќи од 03.10.2018 година сите уплати на доброволните придонеси треба да се извршуваат  на следната сметка: 250-0010050003-30 КБ Прв отворен доброволен пензиски фонд – Скопје“, се вели во соопштението на друштвото.

Останато

На повикот “СтартАПувај“, финансиран од ФИТР и Светската банка се пријавиле 186 компании

Објавено

на

Во Фондот за иновации и технолошки развој беа презентирани првичните резултати по завршената административна проверка на пристигнати апликации на јавниот повик за инструментот „Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт ап и спин оф – СтартАПувај“, финансиран од ФИТР и Светската банка. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Уапсени членови на меѓународна група која ограби сефови во две македонски банки

Објавено

на

Обвинителството за организиран криминал отвори истрага против седуммина осомничени за ограбување сефови во две македонски банки, објави Сакам да кажам. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Потпишан меморандум за соработка помеѓу ЗВРМ и ИОРРМ

Објавено

на

На 09-ти Јануари 2019 година, Здружението на Внатрешни Ревизори на Македонија (ЗВРМ) и Институтот на овластени ревизори на Република Македонија (ИОРРМ) потпишаа Меморандум за соработка, со кој се потврдува взаемната соработка за подигнување на професијата Внатрешен Ревизор и Овластен Ревизор на повисоко ниво, промовирање на стручноста, знаењето и професионалноста на своите членови. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange