Connect with us

Домашни банки

Шпаркасе Банка: Експозитура Гостивар ќе биде привремено затворена

Објавено

на

Шпаркасе Банка Македонија ги известува своите почитувани клиенти дека експозитурата на Банката во Гостивар (ул. Илинденска бр.12) од денес (10.08.2021 година – вторник) ќе биде привремено затворена, поради надградба на мрежа.

Се замолуваат клиентите да се обратат во најблиската експозитура на Шпаркасе Банка Македонија на ул. Илинденска бр.109 (Гостивар) која ќе работи со редовно работно време од понеделник до петок од 08 до 16 часот.

Во меѓувреме, на располагање на клиентите им стојат алтернативните канали за извршување на секојдневните трансакции и услуги, како што се банкомат, мобилно и електронско банкарство или Sparky вибер чет асистентот.

Домашни банки

Халкбанк со поддршка од матичната банка од Турција го зголеми капиталот за нови 30 милиони евра

Објавено

на

Халкбанк официјално изврши зголемување на капиталот за нови 30 милиони евра, што претставува поддршка од главниот акционер на банката – Халкбанк АШ Турција за зајакнување на банкарскиот капитал во земјата. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Развојна банка со нето-профит од 45 милиони денари во првото полугодие на 2022 година

Објавено

на

Развојна банка на Северна Македонија АД Скопје (РБСМ) соопшти дека и во првата половина од 2022 година оствари позитивни резултати, ставајќи го целиот свој финансиски и оперативен капацитет во функција на остварување на основната цел за која е формирана – поддршка на развојот на македонското стопанство во согласност со стратешките политики, цели и приоритети на државата. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Шпаркасе Банка со нова експозитура во Маџари!

Објавено

на

Шпаркасе Банка АД Скопје ги известува своите почитувани клиенти дека на 08.08.2022 година ќе започне со работа новата експозитура во населба Маџари. (more…)

Продолжи со читање


Популарно