Connect with us

Електронско банкарство

Шпаркасе Банка воведува провизија за користење на електронско банкарство за целосен пристап за физички лица

Објавено

на

Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје ги известува своите почитувани клиенти дека Банката ќе прави прилагодувања во Одлуката за тарифи и надоместоци за услуги кои ги врши банката поврзани со услугите за електронско банкарство за физички лица кои ќе бидат во важност од јули 2021 година.

При тоа, месечна провизија за електронско банкарсво со целосен пристап (со можност за плаќање) ќе изнесува 35 денари, додека месечна провизија за електронско банкарство за инфо пристап останува Без надомест.

Домашни банки

Дали сте размислувале колку пари и време ви заштедуваат дигиталните финансиски услуги?

Објавено

на

Сите сме сведоци на ултра брза дигитална трансформација. Замислете си само колку пати дневно извршувате дигитални трансакции? Сигурно никогаш не сте размислувале колку пари и време ви заштедува плаќањето преку интернет или мобилен телефон. Во маркети плаќате со картичка за неколку секунди и не чекате кусур. Не губите време ниту кога ви треба готовина, затоа што имате банкомат на секој чекор. Не трошите еден вработен за уплата на дневен промет секој ден затоа што и за тоа имате банкомат… (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Нови online сервиси за i-bank корисниците на Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје одговарајќи на зголемениот број на корисници на i-bank дигиталните услуги (електронско, мобилно и телефонско банкарство) овозможи платформа преку која клиентите можат самостојно и 24/7 да: (more…)

Продолжи со читање

Електронско банкарство

ЈП Водовод и канализација: Се поголем број на граѓани ја користат можноста за онлајн плаќање на сметки

Објавено

на

Основна дејност на Ј.П. Водовод и канализација Скопје е собирање и дистрибуција на вода за пиење како и пречистување и одведување на урбани отпадни води, обезбедување на здравствено исправна вода за пиење неопходна за животот на граѓаните и воопшто за функционирање и развој на Град Скопје. ЈП Водовод и канализација е основано како самостојно претпријатие во 1992 година и нуди широк спектар на канали за плаќање на сметките кои се постојано достапни на потрошувачите. Станува збор за можност за онлајн наплата преку веб страната или мобилната апликација за Android и IOS оперативен систем, плаќање на сметките за вода и смет преку банка (електронско банкарство, мобилно банкарство, со траен налог или на шалтерите на банките и пошта), шалтерска наплата (Централа и пункт Сарај) како и самоуслужувачки уреди во моментов достапни на 4 локации. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно