Connect with us

Останато

Швајцарците ја отфрлија предложената пензиска реформа

Објавено

на

Швајцарците ја отфрлија новата пензиска реформа предложена од владата.

Според делумните резултати од референдумот, 14 од 26 швајцарски кантони се изјаснија против реформата која им овозможува на жените да работат една година подолго за да добијат целосна пензија. Оваа мерка предизвика силен отпор пред гласањето.

 

Владата неколку години работи за да постигне прифатлив компромис за реформите, со цел да обезбеди долгорочно финансирање на пензискиот систем. 

 

 

Останато

Кликни Јади маркет со достава од 35 – 65 минути за време на полициски час!

Објавено

на

Кликни Јади е најголемата платформа за нарачка и достава на храна во Скопје, со над 40.000 корисници и партнерска мрежа од над 170 ресторани. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Австралија падна во рецесија по 29 години

Објавено

на

Австралија влезе во својата прва рецесија после 29 години, потврди министерот за финансии, откако заводот за статистика го објави падот на економијата во првиот квартал. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Продажбата на мало во еврозоната намалена за 11,7 проценти во април

Објавено

на

Прометот на малопродажбата во еврозоната бележи значителен пад во април, при што опадна куповната моќ речиси на сите производи, вклучително и храна и пијалоци, бидејќи ограничувањата за движење поради коронавирусот беа во сила во текот на целиот месец.
(more…)

Продолжи со читање

Популарно