Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Осигурување

Членовите на Управниот одбор на Осигурување Македонија добија нов мандат

Објавено

на

Осигурување МАКЕДОНИЈА а.д. Скопје – Виена Иншуренс Груп преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Управниот одбор на Друштвото.

Имено, на 31-та седница на Собранието на акционери одржана на ден 22.03.2019 година, Надзорниот одбор донесе Одлука да им додели нов мандат на членовите на УО на Друштвото.

За Претседател на Управниот одбор е реизбран Г-дин Бошко Андов.

Новиот мандат на Г-дин Бошко Андов, Г-дин Ристо Секуловски и Ѓ-ѓа Весна Ѓорчева е до 30.06.2023 година.

Агенцијата за супервизија на осигурување на ден 25.04.2019 година издаде согласност за извршување на функцијата на реизбраните членови на Управниот одбор.

Осигурување

Групацијата Триглав на тримесечје ја потврдува најавата за планираната годишна добивка

Објавено

на

Во првите три месеци од 2019-та година Групацијата Триглав фактурираше 317 милиони евра бруто консолидирана премија, што е 8% повеќе во споредба со истиот период минатата година. Консолидираната бруто добивка порасна за 8% и изнесува 29,9 милиони евра. Имајќи ги во вид предвидените околности до крајот на годината, Групацијата ја потврдува најавата за планираниот годишен резултат. Паралелно со доброто работење во осигурителната дејност, што е изразено преку поволниот комбиниран коефициент на Групацијата, Триглав го зголеми обемот на средства со кои што управува за своите клиенти. Оваа година, Групацијата продолжува да ја спроведува својата стратегија на раст и развој, успешно го заврши купувањето на друштвото АЛТА Склади и влезе на македонскиот пазар на пензиски осигурувања. Триглав Осигурување Скопје, кој е дел од Групацијата Триглав, во првиот квартал од 2019-та година работеше добро во својата основна дејност и ја зачува лидерската позиција на македонскиот пазар на неживотно осигурување. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Дружба со Винко!

Објавено

на

Вашето дете е Вашата најголема среќа, а неговото здравје е Ваша најголема грижа! Заштитата на здравјето на Вашето дете е една од најголемите финансиски одлуки што некогаш ќе ги направите во животот. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Лајф Инвест – инвестирај во својата иднина!

Објавено

на

Сакате да вложите во животно осигурување, но би сакале да можете да ги вложите овие пари и во нешто многу поисплатливо што ќе ви донесе многу поголем профит? (more…)

Продолжи со читање
Unibanka_banner_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange