Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Домашни банки

„Чиста навика“ – Еко-акција на вработените во Комерцијална банка

Објавено

на

Вработените и менаџерите во Комерцијална банка АД Скопје, поддржани од македонски музички ѕвезди и Пакомак, во сабота, 9 јуни, преку волонтерска еко- акција „Чиста навика“ за чистење на Градскиот парк и кејот ќе го дадат својот придонес за подигнување на свеста за потребата од поголема грижа за животната средина.

Со оваа акција Комерцијална банка АД Скопје и нејзините вработени, поддржани од Пакомак и македонските музички ѕвезди Влатко Стефановски, Весна Гиновска Илкова и членовите на групата Синтезис, ќе покажат уште еднаш дека како свесни и одговорни членови на општеството знаат што се добри и здрави навики.

Со самоиницијативното чистење на Градскиот парк и кејот, Комерцијална банка ќе потсети колку малку треба за да имаме здрава и чиста околина, со која сите ќе се гордееме. Грижата за околината е една од важните одредници на општествено одговорното работење на Комерцијална банка и во согласност со тие вредности го инициравме овој еко- проект. Ова е само еден мал чекор, но нашата цел е овие акции да продолжат и да вклучат што повеќе граѓани и институции, бидејќи грижата за околината е наша заедничка одговорност.

Еко-акцијата ќе се спроведе на 9 јуни (сабота) од 9.00 до 10.30 часот. Акцијата ќе биде под мотото „Чиста навика“ бидејќи тоа е дел од позитивните навики на банката и на вработените во грижата за општеството. За жал, постојат бројни локации, во и надвор од населените средини, кои се загадени со отпад, за што одговорност имаат и самите граѓани, чија еколошка свест треба да биде на повисоко ниво.

Оваа акција е надополнување на веќе иницираните активности на Комерцијална банка за заштита на околината. Банката во изминатиот период набави службени велосипеди за вработените со цел да се намали употребата на автомобили, постави еко-пораки на слиповите од банкоматите, презема активности за намалување на употребата на хартија и на потрошувачката на електрична енергија, редовно врши рециклирање итн.

 

Домашни банки

НЛБ Банка АД Скопје прогласена за најдобра банка за 2018 година на Europe Banking Awards

Објавено

на

НЛБ Банка АД Скопје трета година по ред е прогласена за Најдобра банка во земјата од финансискиот магазин ЕМЕА.  (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

„УНИБанка” одбележа 15 години во Гостивар

Објавено

на

„УНИБанка” го прослави својот 15-годишен јубилеј на својата експозитура во Гостивар со елегантен коктел во ресторанот „Мон Блан”. На настанот присуствуваа над 100 клиенти, партнери и пријатели на банката од градот и од регионот. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Кредит со осигурени побарувања како обезбедување – нов продукт од ПроКредит Банка

Објавено

на

Малите и средни претпријатија во Северна Македонија се еден од клучите двигатели на економијата. Нивниот раст и развој директно придонесува за позитивни ефекти врз стапката на вработување, конкуретноста на пазарот и зголемување на извозот. Со цел остварување на своите визии и иновативни проекти, овие компании имаат потреба од кредитирање на краткорочните ликвидносни потреби, олеснет пристап до финансии и можност за брзо кредитирање. (more…)

Продолжи со читање
project

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange