Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Домашни банки

ЦКБ воведува EMV 3DS V2 протокол како највисоко ниво на безбедност за извршување на интернет плаќања

Објавено

на

Централна кооперативна банка АД Скопје ги известува своите клиенти дека воведува EMV 3DS V2 протокол како највисоко ниво на безбедност за извршување на интернет плаќања ширум светот.

EMV 3DS V2 е највисок меѓународен стандард кој овозможува заштита при вршење на интернет трансакции во земјата и странство. Со воведување на овој протокол, при вршење на секоја интернет трансакција, Банката преку СМС порака ќе достави до корисникот еднократна лозинка на мобилниот телефонски број која е потребна за комплетирање/извршување на трансакцијата. Од таа причина, сите клиенти потребно е да имаат пријавено валиден мобилен телефонски број.

Банката ги замолува своите клиенти редовно да вршат ажурирање на мобилните телефонски броеви, бидејќи во спротивно кога ќе се имплементира во продукција оваа услуга нема да биде возможно извршување на интернет плаќања.

Домашни банки

Пакомак ја додели наградата за НАЈ еко градоначалник

Објавено

на

Придонесот кон екологијата и чистата околина обично се наградува со поздраво и подобро место за живеење, но понекогаш тоа може да донесе и многу повеќе. Градоначалникот на Општина Кавадарци, Митко Јанчев, го освои второто место во конкурсот за Нај еко градоначалник за 2018 година, а Пакомак и Шпаркасе Банка Македонија ја наградија неговата општина со ново детско игралиште. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје прослави 75 години од основањето со Гала концерт

Објавено

на

Како ретко која компанија на пазарот, Стопанска банка АД – Скопје прославува 75 години постоење и не само тоа, прославува 75 години вткаеност во растот, развојот, инфраструктурниот и индустрискиот напредок на националната економија. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Јавен повик за учество на Собрание на акционери на Стопанска банка а.д. Битола

Објавено

на

Врз основа на членовите 48 и 49 од Статутот на Стопанска банка а.д. Битола, а согласно Одлуката на Надзорниот одбор од 31.01.2019 година за свикување на Собрание на акционери, СТОПАНСКА БАНКА а.д. БИТОЛА

објавува ЈАВЕН ПОВИК

за учество на Собрание на акционери на Банката (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange