Connect with us

Домашни банки

Централниот депозитар за хартии од вредност ѝ додели плакета на Комерцијална банка во знак на благодарност за плодната соработка

Објавено

на

По повод 20 години од своето основање, Централниот депозитар за хартии од вредност АД Скопје ѝ додели пригодна плакета на Комерцијална банка во знак на благодарност за плодната соработка. Комерцијална банка е клиент на ЦДХВ од 27.11.2001 година, односно од самиот почеток на неговото работење, при што во Депозитарот се одржуваат сметки за хартии од вредност на 5.473 акционери на Банката.

Банката денес е членка на Депозитарот како берзански посредник, банка-чувар на хартии од вредност и како учесник на пазарот преку шалтер. Во изминатите две децении ЦДХВ порамни 96.837 трансакции во кои Комерцијална банка како берзански посредник учествуваше на продажната страна, во вкупен износ од 53.570.021.617,00 денари, и 93.325 трансакции во кои Банката учествуваше на куповната страна, во вкупен износ од 54.444.366.509,00 денари. Преку ЦДХВ се порамнети и 196 трансакции на Комерцијална банка на пазарот преку шалтер, во вкупна вредност од 12.785.393.426,00 денари. Комерцијална банка е втор по големина акционер во ЦДХВ. Претставници на Банката во континуитет учествуваат во органите на управување и надзор на Депозитарот.

Комерцијална банка го честита 20 годишниот јубилеј на Централниот депозитар на хартии од вредност, институција која во изминатите две децении беше клучна за заштита на акционерскиот капитал и еден од главните столбови за развојот на пазарот на капитал во земјава.

Домашни банки

Се појави лажна Facebook страница под името на Шпаркасе Банка

Објавено

на

На „Facebook” е забележана ЛАЖНА Facebook страница под името на Шпаркасе Банка која ги бара Вашите лични податоци за понатамошна злоупотреба! ШПАРКАСЕ БАНКА А.Д Скопје ги известува своите клиенти дека нема никаква поврзаност со тоа и ова е единствениот и официјален профил на банката. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

“Social Friday” во организација на Синдикатот на финансиски организации на Македонија

Објавено

на

Колегите од синдикалните организации на Халкбанк АД Скопје, Комерцијална Банка АД Скопје , Шпаркасе Банка , Стопанска Банка а.д. Скопје, Стопнаска Банка АД Битола, Агенција за Супервизија на Осигурувањата, Фулм и Силк Роад Банка решија да направат позитивни промени и заедно да придонесат кон подобрување на општеството. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Извлечени среќните добитници во големата наградна игра „НЛБ за млади“

Објавено

на

НЛБ Банка ги извлече среќните добитници во големата наградна игра за станбени кредити „НЛБ за млади“. Педесет (50) клиенти, на возраст до 40 години, на кои во периодот од 1 март до 31 мај годинава им се одобри станбен кредит од НЛБ Банка се среќни добитници на парична награда на износ од 20.000 денари. Средствата ќе бидат уплатени на сметката на одобрениот НЛБ Станбен кредит за кој добитникот на наградата аплицирал во промотивниот период. (more…)

Продолжи со читање


Популарно