Connect with us

Домашни банки

Централна кооперативна банка започна со исплата на парични права од социјална заштита за јули

Објавено

на

Од денеска, 4-ти август 2020 година, во насока на намалување на ризикот и заштита на здравјето на клиентите и вработените во Банката, Централна кооперативна банка АД Скопје започна да врши исплата на парична помош од социјална и детска заштита за месец јули на корисниците кои помошта ја примаат на нивната денарска сметка во Банката.

Сите клиенти кои имаат дебитни картички, средствата може да ги подигнат на банкоматите на ЦКБ или да ги користат средствата за плаќање во трговија почнуваќи од 04.08.2020 (денес).

Исплатата на средствата по основ на примања од социјални права на шалтерите во Банката ќе се врши врз основа на азбучен ред од почетната буква на презимето на клиентите во следните 3 групи:

1. 04.08.2020г. (вторник) – А, Б, В, Г, Д, Ѓ, Е, Ж, З, Ѕ;
2. 
05.08.2020г. (среда) – И, Ј, К, Л, Љ, М, Н, Њ, О;
3
. 06.08.2020г. (четврток) – П, Р, С, Т, Ќ, У, Ф, Х, Ц, Ч, Џ, Ш.

Домашни банки

Признание од „Global Finance“ за Комерцијална банка за извонредно кризно лидерство

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје се стекна со признание за Distinguished Crisis Leadership in 2020 (Истакнато кризно лидерство во 2020 година) од страна на угледниот магазин „Global Finance“. Признанието е резултат на максималните напори што ги вложи Банката во услови на пандемија за да ги задоволи потребите и да им помогне на своите клиенти, да ги заштити своите вработени и да обезбеди поддршка на општеството. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ТТК Банка АД Скопје со нова експозитура во Скопје, Дебар Маало

Објавено

на

На 28 октомври 2020 година ТТК Банка АД Скопје свечено ја отвори новата експозитура во Дебар Маало во Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

МБА: Македонскиот банкарски систем е стабилен и укинувањето на дозволата на една мала банка не ја доведува во прашање стабилноста на системот

Објавено

на

Македонската банкарска асоцијација следејќи ги најновите настани и дискусии во јавноста одржа состанок на кој се дискутираше за здравоста на банкарскиот систем и улогата на Народната банка. (more…)

Продолжи со читање

Популарно