Connect with us

Форекс

Цените на златото и среброто рушат рекорди

Објавено

на

Вредноста на златото и на среброто утрово достигна највисоко ниво од 2011 односно од 2013 година.

Златото се продава за 1.860 долари за унца, додека среброто за 23 долари.

Цената на златото за испорака во август на њујоршката берза „Комекс“ се золеми за 0,77 проценти и достигна 1.858,05 долари за унца, откако претходно се искачи на 1.866,75 долари, што е највисока вредност о 9 септември 2011 година.

Додека сребрто за испорака во септември се продава за 23,185 долари,. Што е рекордна цена од 19 септември 2013 година.

Според експертите, порастот на цената на златото и среброто е поради пад на вредноста на доларот во споредба со еврото. Послабиот долар доведе до зголемување на цената на златото, кое е поефтино за инвеститорите кои тргуваат со други валути.

Форекс

Топ 5 акции со најголем пораст на вредноста во месец април

Објавено

на

Македонската берза го објави месечниот статистички билтен за месец април 2021 година. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Кои акции на Македонска берза беа најинтересни за инвеститорите во април?

Објавено

на

Според податоците кои ги објави Македонската берза за периодот 01.04.-30.04.2021 година вкупниот промет изнесува 686.557.257 денари и е намален за 9,37% во однос на претходниот месец март. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Топ 5 акции со најголем пораст на вредноста во месец март

Објавено

на

Македонската берза го објави месечниот статистички билтен за месец март 2021 година.

(more…)

Продолжи со читање


Популарно