Connect with us

Форекс

Цената на нафтата повторно се намали

Објавено

на

Цените на нафтата на меѓународните берзи се намалија под 91 долар за барел поради стравувањата дека зголемувањето на каматните стапки во САД ќе предизвика рецесија, што ќе ја намали побарувачката на нафта.

На лондонската берза цената на барел нафта за испорака во ноември се намали за 1,18 долари во споредба со претходниот ден и се тргуваше за 90,82 долари.

На американската берза барел нафта за испорака во октомври поевтини за 1,31 долари и се тргуваше за 84,42 долари. Додека цената на барел нафта за испорака во ноември се намали за 1,33 долари во споредба со вчера и се тргуваше 84,03 долари.

Форекс

Кои акции на Македонска берза беа најинтересни за инвеститорите во март?

Објавено

на

Според податоците кои ги објави Македонската берза за периодот 01.03.-31.03.2023 година вкупниот промет изнесува 496.838.797 денари и бележи енормен пораст од 124,40% во однос на претходниот месец февруари. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Руската рубља ја губи вредноста – падна на 11-месечен минимум во однос на доларот

Објавено

на

Руската рубља падна на најниско ниво во последните 11 месеци во однос на американскиот долар и еврото. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Проширување на котација на државни обврзници во вредност од 2,1 милијарди денари

Објавено

на

Македонска берза АД Скопје ја известува јавноста дека согласно Барањето бр.15-2790/1 од 29.03.2023 година и Барањето бр.15-2160/1 од 08.03.2023 година од страна на Министерството за финансии на Република Северна Македонија за котација на државни обврзници, почнувајќи од денес (04.04.2023 година) на Официјалниот пазар на подсегментот Берзанска котација ќе бидат примени на котација државните обврзници со следните карактеристики: (more…)

Продолжи со читање

Популарно