Connect with us

Осигурување

Халк Осигурување со долготрајна стратегија за подигнување на свеста за грижата на машкото здравје

Објавено

на

Разговорот за машкото здравје често се занемарува во дискусиите за јавно здравје. Сепак, негрижата за здравјето на мажите може да им предизвика значителна болка и страв при првата посета во медицинска установа. Занемарувањето на здравјето на мажите не само што е неефикасно туку и носи намалување на квалитетот на животот, предизвикува страдања, па доведува и до предвремени смртни случаи. Најновите истражувања на фондацијата за рак на простата (www.pcf.org) велат дека кај едно од девет лица ќе биде дијагностицирано рак на простата. 

Очекуваниот животен век на мажите е околу 6 години покус од оној на жените. Покрај тоа, мажите почесто ги одложуваат рутинските прегледи при  редовни и/или при хронични состојби. За среќа, многу здравствени состојби и болести со кои се соочуваат мажите може да се спречат или да се третираат  ̶  доколку рано се откријат. Со цел подобро да се грижат за своето здравје, важно е мажите да ги знаат факторите на ризик, но и како можат да го подобрат своето целокупно здравје. 

Раната фаза на рак на простата обично не предизвикува симптоми. Кога карциномот ќе се прошири, се доаѓа до состојба на активен надзор, до операција  ̶ за отстранување на простатата или до зрачење. Ако расте или, пак, се шири ракот на простатата, може да се развијат симптоми, како што се проблемите со урината (како крв во урина) и болки во коските.

За да им помогнеме на мажите да добијат пристап до навремена, достапна и соодветна здравствена заштита, треба да развиеме краткорочни и долгорочни стратегии. Како дел од нашата стратегија, која ја развиваме во Халк Осигурување АД Скопје со своето  Доброволно приватно здравствено осигурување, е креирањето на индивидуални покритија. Овие покритија поттикнуваат редовни здравствени контроли, но овозможуваат и дополнително покритие на целокупниот процес на лекување на ракот на простата: детекција и дијагностицирање, односно сите потребни дијагностички постапки, второ мислење, хируршка интервенција, како и хемотерапија. Покрај горенаведените сегменти со Доброволното приватно здравствено осигурување на Халк Осигурување АД Скопје во своето покритие има и покритие за психијатриски услуги во случај на дијагностицирано малигно заболување кое, на некој начин, би им помогнало на нашите осигуреници полесно да ја прифатат новонастанатата ситуација во која се наоѓаат. Халк Осигурување АД Скопје соработува со голем број  медицински установи, а сè со цел да им обезбеди на своите осигуреници најдобра и најбрза услуга. Ваш е изборот каде ќе го извршите лекувањето и третманот“  ̶ изјави м-р Димитар Тренчев, Директор на Дирекција за маркетинг на директни канали на продажба и банкоосигурување на Халк Осигурување АД Скопје. 

Со секоја полиса сакаме да го ’вратиме’ разговорот за машкото здравје и затоа настојуваме да ги обезбедиме и овие сегменти на секое покритие. Сигурноста која секој наш клиент ја добива по обезбедувањето на дополнителното здравствено покритие е цел кон која Халк Осигурување Ад Скопје тежнее и работи.   ̶ дополни м-р Димитар Тренчев.

Нашата порака е:

Не одложувајте! И пред да се појават здравствени проблеми, посетете го вашиот лекар.

Повеќе за Доброволното приватното здравствено осигурување можете да прочитате на веб-страницата на Халк Осигурување www.halkinsurance.com.mk, на е-поштата со адреса  info@halkinsurance.com.mk или на телефонскиот број (02) 155 66 или +389 (0) 2 3122 385

Компании

ЕВРОХОЛД обезбеди 80,5 милиони евра преку нова емисија на акции

Објавено

на

ЕВРОХОЛД, најголемиот јавен холдинг во Бугарија и една од водечките независни бизнис групи кои делуваат на територијата на Централна и Југоисточна Европа , обезбеди финансиски средства во вредност од 157 милиони лв (80.5 милиони Еур) преку нова емисија на акции преку Бугарската берза. Новата емисија на акции се одвиваше во периодот од 9 Јуни и 7 Јули и наиде на силен интерес како кај домашните така и кај странските инвеститори кои запишаа и уплатија цца 63 милиони нови акции. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Осигурителниот пазар порасна 5%, продажбата на полиси достигна 43,7 милиони евра

Објавено

на

Осигурителниот пазар порасна за 5 отсто во првите три месеци годинава, а продажбата на полиси (бруто полисирана премија БПП) достигна 2,69 милијарди денари (43,7 милиони евра) што е за 1,7 милиони евра повеќе од истиот период лани, покажуваат официјалните збирни податоци на Агенцијта за супервизија на осигурување (АСО). (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Кроација Осигурување – Живот купува 5.800 акции во Кроација Осигурување – неживот!

Објавено

на

Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија на 109-тата седница со која претседаваше Претседателот на КХВ М-р Нора Алити донесе Решение со кое на Кроација Осигурување АД Друштво за неживотно осигурување Скопје му се дава одобрение за издавање на четврта емисија на акции по пат на приватна понуда. (more…)

Продолжи со читање

Популарно