Connect with us

Форекс

Халкбанк со нова емисија на хартии од вредност обезбеди 15 милиони евра

Објавено

на

Врз основа на Решението на Комисијата за хартии од вредност од 15.02.2019 година одобрена е 15-та емисија на хартии од вредност по пат на приватна понуда Халк Банка А.Д. Скопје.

Халк Банка А.Д. Скопје изврши зголемување на основната главнина со издавање на 92.240 обични акции со номинална и продажна вредност од 10.000,00 денари по акција или со вкупен износ на емисијата од 922.400.000,00 денари.

Вкупниот капитал на Банката по извршената XV-та емисија на акции изнесува 6.103.700.000,00 денари, а вкупниот број на акции е 610.370 обични акции со номинална вредност 10.000 денари по акција.

Купувач на целата емисија на акции од 15-та емисија е мнозинскиот акционер на Банката, Халк Банкаси А.Ш. Турција со седиште на Барбарос Махаллеси, Шеббој Сокак бр.4, 34746 Аташехир Истанбул, Р. Турција.

Форекс

Доларот ослабе, но две валути значајно ја зголемија вредноста

Објавено

на

На светските берзи, вредноста на доларот во однос на валутната маса минатата недела драстично ја намали својата вредност поради забавувањето на растот на американската економија. Во исто време, вредноста на фунтата драстично порасна откако британскиот парламент го поддржа предлогот за одложување на Брегзит. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Намалените проценки за раст на еврозоната ја срушија вредноста на еврото

Објавено

на

Поради намалените проценки на растот на еврозоната и одлуката на Европската централна банка (ЕЦБ), каматните стапки да останат непроменети, еврото значително ослабе на девизните пазари минатата недела. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Доларот зајакна, “мини колапс” на швајцарските франци

Објавено

на

Доларот ја зголеми својата вредност поради зголемената загриженост дека преговорите меѓу САД и Кина нема да го олеснат трговскиот спор помеѓу најголемите светски економии. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange