Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Домашни банки

ХалкБанк воведува месечна провизија за одржување на девизни сметки

Објавено

на

Согласно Одлука донесена од Управниот Одбор на ХалкБанк АД Скопје, Банката ги информира своите клиенти дека од 01.01.2019 година, ќе започне со наплата на месечна провизија за водење на девизни сметки.

Месечна провизија за водење на девизни сметки:

• 100 МКД за резидентни сметки

• 8 ЕУР за нерезидентни сметки

Задолжувањето на провизијата за месец Јануари ќе биде направено на 31.01.2019 година, за сите девизни сметки без оглед дали девизната сметка имала движење во текот на месецот.

 

Домашни банки

„УНИБанка” одбележа 15 години во Гостивар

Објавено

на

„УНИБанка” го прослави својот 15-годишен јубилеј на својата експозитура во Гостивар со елегантен коктел во ресторанот „Мон Блан”. На настанот присуствуваа над 100 клиенти, партнери и пријатели на банката од градот и од регионот. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Кредит со осигурени побарувања како обезбедување – нов продукт од ПроКредит Банка

Објавено

на

Малите и средни претпријатија во Северна Македонија се еден од клучите двигатели на економијата. Нивниот раст и развој директно придонесува за позитивни ефекти врз стапката на вработување, конкуретноста на пазарот и зголемување на извозот. Со цел остварување на своите визии и иновативни проекти, овие компании имаат потреба од кредитирање на краткорочните ликвидносни потреби, олеснет пристап до финансии и можност за брзо кредитирање. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка АД Скопје, Генерален покровител на концертот на Златко Ориѓански и Бени Шакири

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје е Генерален покровител на концертот на Златко Ориѓански и Бени Шакири, кој ќе се одржи на 20-ти април во Македонската Филхармонија. (more…)

Продолжи со читање
project

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange