Connect with us

Домашни банки

Халкбанк АД Скопје ќе го зголеми капиталот за нови 30 милиони евра

Објавено

на

Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија на 154-тата седница со која претседаваше Претседателот на КХВ М-р Нора Алити на Халкбанк АД Скопје и даде одобрение да ја издаде деветнаесеттата емисија на долгорочни хартии од вредност по пат на приватна понуда.

Со деветнаесеттата емисија на акции Халкбанк АД Скопје ќе издаде обични акции со номинална и продажна вредност од 10.000 денари по акција, со вкупен износ на емисијата од 1.845.000.000 денари.

Зголемувањето на основната главнина со нови парични влогови се врши за познат купувач, односно за  институционалниот инвеститор кој воедно е и акционер на Банката – Халк банка А.Ш. Турција (Türkiye Halk Bankasi Anonim Şirketi), од Република Турција.

Халкбанк АД Скопје издава нови акции заради зголемување на капиталот и обезбедување на оптимална адекватност на капиталот во наредниот период.

Домашни банки

Личниот пристап кон клиентите е клучен за градење доверба

Објавено

на

Банките се двигатели на секоја економија, а нивната одговорност кон клиентите е повеќеслојна и поеднакво се однесува и на бизнисите (правните лица) и на поединците (физичките лица). (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Доделен автомобилот TESLA на среќниот добитник во наградната игра на Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

Најсреќниот добитник во големата наградна игра на Стопанска банка, Ацо Савиќ, вчера (23 ноември) пред просториите на Банката во центарот на Скопје ги доби клучевите од новиот автомобил TESLA model 3. Автомобилот е главната награда од наградната игра на Стопанска банка со Mastercard платежните картички „Најбрзо до Тесла возило со СБ”, која траеше од 1 јули до 31 октомври. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ЕБОР одобри 9 милиони ЕУР кредит на ПроКредит Банка во Северна Македонија

Објавено

на

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) доделува нови средства за поддршка на младите претприемачи и основање на бизниси, како и за промовирање на зелени финансии во Северна Македонија, преку финансискиот пакет од 9 милиони ЕУР одобрен за ПроКредит Банка. (more…)

Продолжи со читање

Популарно