Connect with us

Домашни банки

Халкбанк АД Скопје изврши измена и дополнување на Тарифата за надоместоци и услуги

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје ги известува своите клиенти дека од 01.11.2021 година, изврши измена и дополнување на Тарифата за надоместоци и услуги.

Измените  за физички лица се направени во делот на платен промет во земјата преку шалтер, електронско и мобилно банкарство за физички лица, денарско работење со физички лица, платежни картички и платен промет со странство за физички лица.

Измените за правни лица се направени во делот на Платен промет во земјата преку електронско и мобилно банкарство за правни лица, платен промет со странство за правни лица (резиденти и нерезиденти), дебитни и кредитни картички за правни лица  и Пос терминали

Тарифите се поставени на веб страната на Халкбанк и може да ги преземете од следниов линк за физички лица и следниот линк за правни лица.

Домашни банки

Радмила Јованова од Шпаркасе Банка – Филијала Штип со награда за спортски подвиг во 2022 година

Објавено

на

Општина Штип традиционално секоја година организира настан – „Избор на спортист на годината на Штип”, на кој се избираат најдобрите спортисти и спортски работници и клубови во изминатата година.

(more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Добивката на ТТК Банка порасна за 36,4% и дојде до 1 милион евра во 2022 година

Објавено

на

Во услови на изразена економска и енергетска криза, динамичен пазар и силна конкуренција, водејќи се од основните принципи за сигурно и стабилно работење, ТТК Банка АД Скопје управуваше успешно со сите деловни аспекти од работењето што ја одразува одржливоста на деловен модел. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Одличното справување со NPL на Халкбанк и донесе профит од 12 милиони евра во 2022 година

Објавено

на

Халкбанк ги објави резултатите од работењето во изминатата 2022 година, кои го потврдија епитетот најбрзо растечка банка во Северна Македонија. Сето тоа постигнато со посветена работа, добро дефинирана стратегија и фокус на зацртаните цели. (more…)

Продолжи со читање

Популарно