Connect with us

Домашни банки

Халкбанк АД Скопје воведе нови тарифи за безготовински платен промет преку шалтер во земјата за физички лица

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје ги известува своите ценети клиенти дека од 01.01.2021 година воведе нови тарифи во делот на безготовинскиот платен промет преку шалтер во земјата за физички лица.

Тарифните ставки кои се променија се следни:

Безготовински платен промет
Трансакции извршени преку КИБС
по налог35 денари
збирен налог ПП5335 денари од поединечна трансакција
Интерни плаќања
кон трансакциска сметка на физичко лице по налог20 денари
кон трансакциска сметка на правно лице по налог30 денари
налог кон сметка на Халкбанк АД Скопје10 денари
збирен налог ПП5320 денари по поединечна трансакција

Измените се однесуваат само за платниот промет преку шалтер во земјата за физички лица, провизијата за трансакции извршени на шалтер преку МИПС и платен промет преку електронско и мобилно банкарство остануваат непроменети.

Домашни банки

Благодарница до Комерцијална банка за донацијата на 6.000.000 денари за настраданите од земјотресите во Турција и Сирија

Објавено

на

Солидарноста и хуманоста во Комерцијална банка не познаваат граници, особено кога сме сведоци на трагедии од големи размери, какви што беа земјотресите што ги погодија Турција и Сирија. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

2,2 милиони успешни трансакции во 2022 година со е-commerce од Комерцијална банка

Објавено

на

Е-продавницата стана задолжителна алка во синџирот кој продуцира успешни бизниси во денешното дигитално време. Пред и по Covid-пандемијата веќе ништо не е исто и затоа онлајн продажбата освојува сѐ повеќе купувачи. Токму затоа и Комерцијална банка е особено горда на својот придонес за развојот на е-трговијата во земјава. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка генерален покровител на престижната награда „Роман на годината“ и за 2022

Објавено

на

Празникот на македонското литературно творештво, манифестацијата „Роман на годината“, секоја година е повод за нова гордост и нов подвиг на целокупната културна дејност во земјава. Токму затоа Комерцијална банка е особено горда што шеста година по ред е генерален покровител на престижната награда „Роман на годината“, која годинава ќе му се додели на романот „Вистинита но не многу веројатна историја за семејството Пустополски за куќата покрај Вардар и за четирите прстени“ од академик Влада Урошевиќ, во издание на „Арс Либрис“. (more…)

Продолжи со читање

Популарно