Connect with us

Електронско банкарство

Халкбанк АД Скопје воведе две нови функционалности за корисниците на електронско и мобилно банкарство

Објавено

на

Со цел да ги задоволи потребите на своите клиенти, Халкбанк АД Скопје секојдневно вложува во подобрување на своите услуги.

Токму поради тоа, од сега сите физички лица- корисници на електронско и мобилно банкарство ќе може да користат две нови функционалности:

  • Времено блокирање на дебитна или кредитна картичка
  • Промена на лимити на кредитни и дебитни картички за плаќање на ПОС терминали, АТМ и E-commerce.

За деблокада на кредитната или дебитната картичката клиентите е потребно е да се јават во Контакт центарот на Халкбанк А.Д Скопје 24/7 на телефонскиот број 02/3296-330.

Електронско банкарство

АЕТМ: Продолжува растот на онлајн купување од домашните е-трговци – 83,4% раст во првите 9 месеци од 2021 година

Објавено

на

  • Во првите 9 месеци од 2021 се реализирале онлајн трансакции вредни 273,2 милиони евра, односно трендот на раст продолжува со 67,9% споредено со истиот период претходната година
  • Со македонски картички кон македонски е-трговци се реализирале 203,1 милиони евра или раст од 84,4%
  • Кон домашните е-трговци се слеале 215,2 милиони евра од кои 94% од домашни купувачи 

Согласно најновите објавени податоци за безготовински платежни трансакции на виртуелните места на продажба за период од 9 (девет) месеци заклучно до 30.09.2021 година од страна на Народната банка, продолжува трендот на пораст како на вредноста така и на бројот на трансакциите.  (more…)

Продолжи со читање

Електронско банкарство

E-banking како ново нормално при користење на банкарските услуги

Објавено

на

Во последниве две години, како последица од глобалната пандемија, научивме како паметно да раководиме со своето време. Минутите ги вреднуваме повеќе од кога било и истите гледаме да ги поминеме на начин кој нѐ исполнува и влијае позитивно на нашата благосостојба. Покрај квалитетно време со блиските или уживање во добра книга/филм, евидентно е дека луѓето го вложуваат своето време во квалитетни активности и се ослободуваат од претходни навики кои гледано од оваа перспектива, значеле потрошено време. Тука се вбројуваат навиките како чекање ред за вршење административни обврски, плаќања во банки, плаќање сметки, турканици во продавници и трговски центри. Сето тоа денес се избегнува со електронско користење на банкарските и административните услуги, како и целосно искористување на предностите од онлајн купувањето. (more…)

Продолжи со читање

Електронско банкарство

АЕТМ: РАСТЕ БРОЈОТ НА ОНЛАЈН КУПУВАЧИ, А ДВОЈНО ПОВЕЌЕ СЕ КОРИСТИ И Е-БАНКАРСТВО

Објавено

на

Согласно последните објавени податоци од Државниот завод за статистика евидентен е растот во користењето на интернет од Македонците и онлајн купувањето во 2021 година. Интернет банкарството во 2021 година се користело за 104% повеќе од минатата година. (more…)

Продолжи со читање

Популарно